Sony oznamuje cloudovou službu Playstation Now

Sony oznamuje cloudovou službu Playstation Now
21:48, 08.01.2014

Společnost Sony Computer Entertainment včera oznámila, že na trh brzy dorazí služba na streamování her “PlayStation Now” (PS Now), která bude využívat cloudovou technologii. Služba bude podle informací dostupná již od léta ve Spojených státech. PS Now hráčům přinese široké spektrum herní platformu PlayStation 3, které budou zpřístupněny nejdříve na platformách PlayStation 4 a PS3 a později i na platformě PlayStation Vita.

Kromě toho bude službu PS Now podporovat i většina letošních amerických modelů televizorů BRAVIA TV platformy PlayStation a produkty od společnosti Sony a uživatelům umožní streamování her PlayStation i na dalších zařízeních připojených k internetu. Oficiální tisková zpráva dále uvádí:

Klik pro zvětšení (Sony oznamuje cloudovou službu Playstation Now)

Společnost SCE má se službou PS Now zajímavé záměry. Uživatelům chce umožnit maximální požitek z hraní plných verzí široké škály her prostřednictvím běžných elektronických zařízení s připojením k internetu. V praxi to znamená, že hráči hrající hru na PS4 v obýváku budou moci pokračovat v hraní na platformě PS3 ve svém pokoji (a pak nejspíše budou pokračovat na své PS2 v garáži, ti největší pařani zajisté usednou i ke své PS1 na půdě - pozn. redakce). Uživatelé PS Vita si zase mohou vychutnat neustálý přístup ke hře všude tam, kde existuje možnost WiFi připojení. Svoji hru mohou tedy odstartovat například někde venku a po návratu domů dohrát tutéž hru na velké obrazovce televizoru BRAVIA. Služba však nebude omezena pouze na platformy PlayStation a produkty od společnosti Sony a uživatelům umožní streamování her PlayStation i na dalších zařízeních připojených k internetu.

Díky službě PS Now si hráči mohou nyní sami vybrat způsob přístupu k oblíbeným hrám. V závislosti od konkrétní hry si ji mohou hráči například pronajmout nebo si mohou zvolit předplatné, které přináší přidanou hodnotu v podobě možnosti prozkoumat a hrát různé hry různých žánrů, ke kterým tímto získají přístup. Služba podporuje i Playstation Network jako online hraní her pro více hráčů, trofeje a zprávy. Andrew House, prezident a CEO skupiny Sony Computer Entertainment, se k této události vyjádřil následovně:

Jsme nesmírně šťastni, že díky této nové streamovací službě můžeme fanouškům PlayStation zprostředkovat další skvělé zážitky při hraní her. Služba PS Now od nynějška hráčům umožní plně se realizovat ve světě PlayStation, a to bez ohledu na to, zda patří k naprostým nováčkům nebo ostříleným veteránům.

Během mezinárodního veletrhu CES, který se koná v Las Vegas od 7. ledna 2014, budou moci hosté navštívit stánek společnosti Sony a poprvé na vlastní kůži zažít, jak dramaticky služba PS Now mění dosavadní způsob hraní her. Návštěvníci si zároveň mohou zahrát 4 hry určené pro platformu PS3: BEYOND: Two Souls, God of War: Ascension, The Last of Us a Puppeteer z dílny studia SCE Worldwide Studios na platformě PS Vita nebo na televizoru BRAVIA.

Klik pro zvětšení (Sony oznamuje cloudovou službu Playstation Now)

Před oficiálním uvedením na trh spustí koncem ledna společnost Sony v některých regionech Spojených států beta verzi na platformách PS3.

DALŠÍ

CGwillWin