Jaký vliv měly události 11/9/01 na GTA 3?

Jaký vliv měly události 11/9/01 na GTA 3?
12:30, 20.10.2011

Teroristické útoky 11. září 2001 ovlivnily řadu událostí po celém světě, ale zajímavá pro hráče jsou určitě fakta, jaký vliv měly na první slavné 3D zpracování série Grand Theft Auto, které vyšlo 22. října téhož roku a jak jistě víte, není to zrovna hra pro malé děti. Dan Houser v unikátním rozhovoru pro IGN pár zajímavých detailů prozradil.

Myslím si, že jsme odstranili jednu misi. Také tu bylo jedeno neovladatelné letadlo, mělo dodávat život obloze, ale vypadalo, že by mohlo proletět budovami. Takže to jsme upravili a také zmizelo pár dialogů z talk show v rádiu. Jsme ohledně těchto věcí opravdu citliví, protože jsme se na to prakticky dívali ze dveří, chápete? (pozn. red. - Rockstar Games mají sídlo na Broadway v New Yorku)

A co možná také nevíte, teroristé způsobily i změnu obalu hry. Tedy toho amerického, protože v Evropě hra vyšla s tím původním. Můžete si je proto níže porovnat (vlevo evropský, vpravo americký). Nový obal vznikl podle Housera přes noc a stal se inspirací pro obaly všech dalších dílů série.

Klik pro zvětšení (Jaký vliv měly události 11/9/01 na GTA 3?)Klik pro zvětšení (Jaký vliv měly události 11/9/01 na GTA 3?)

DALŠÍ

CGwillWin