Vývojáři upraví Dead Space 2 pro invalidy

Vývojáři upraví Dead Space 2 pro invalidy
13:58, 08.02.2011

Věděli jste, že v Dead Space 2 nelze přenastavit ovládání tak, aby šlo celou hru ovládat pouze na myši? My také ne. A že netušíte, k čemu by to bylo dobré? Také jsme dodneška neměli páru. Jak se ovšem ukázalo, existují lidé s postižením, kteří například nemohou ovládat ruce a kteří si prostě jinak nezahrají. Konkrétně u Dead Space 2 problém "proslavil" invalida s přezdívkou gareth170. Ten hry hraje hlavou. Doslova. Bradou totiž ovládá buď myš nebo joystick a i když vám to může přijít neuvěřitelné, dokáže takhle hrát tituly jako Fallout: New Vegas nebo Dirt 2. Ostatně, mrkněte na video níže.

Problém ovšem je, když nejde ovládání (zde konkrétně "pohyb vpřed") na myš přenastavit - jako u Dead Space 2. Jak se ukázalo, už předtím, než se se svým problémem svěřil gereth170, existovala petice, nyní čítající téměř 25 tisíc podpisů, která žádá všechny velké firmy průmyslu, aby si hráči mohli upravit ovládání her dle libosti, a to nejen na PC, ale i na konzolích.

Abychom to zkrátili: vývojáři z Visceralu se rozhodli, že opravdu možnost přenastavit si ovládání dle libosti do Dead Space 2 přidají a nyní tvrdě pracují na patchi, který vyjde až bude pořádně otestovaný - snad co nejdříve.

DALŠÍ

CGwillWin