Inquisitor - megainfo

Inquisitor - megainfo
00:00, 01.08.2006

Ve čtvrtém kvartálu tohoto roku se na pulty našich obchodů s trochou štěstěny dostane velmi očekávané české RPG nesoucí název Inquisitor. S ním jsme vás již vcelku dobře seznámili v našem rozhovoru s Wooden Dragon, což je vývojové studio, jenž má hru na starosti. Cinemax nyní uvolnil konečně již oficiální info o hře, tak se na něj podívejme.

V roli středověkého vyšetřovatele vás zavede do pochmurného světa plného hereze, zrady a pekelného nebezpečí. Budete pátrat po pachatelích obludných zločinů, setkáte se s mnoha lstivými protivníky a strhne vás vír mocného spiknutí, které usiluje o rozvrácení všeho, na čem prastará Říše po tisíc let spočívala. Prozkoumejte pochmurný herní svět prostřednictvím jednoho ze tří hlavních charakterů a objevte veškeré jeho taje. Budujte si pověst neohroženého inkvizitora a lovce čarodějnic, plňte desítky vedlejších úkolů a rozvíjejte své schopnosti a dovednosti, se kterými budete čelit stále mocnějším a nebezpečnějším protivníkům. A hlavně si pamatujte – vše, co učiníte, bude záležet jenom na vás!

Klik pro zvětšení (Inquisitor - megainfo)Klik pro zvětšení (Inquisitor - megainfo)

Hlavní pilíře Inkvizitora představují především akce a poutavý příběh, které jsou zastřešeny originálním herním systémem a jedinečnými dovednostmi a schopnostmi hlavních charakterů. Při tvorbě Inkvizitora přihlédli autoři k vysokým standardům žánru RPG a okořenili jej nepřebernou spoustou vlastních nápadů a invencí. Výsledkem tak bude poutavá a snadno ovladatelná hra nečekaných možností a hloubek – bude záležet jen na hráči samotném, nakolik bude chtít tyto herní možnosti odkrýt a využít.

Vzhledem k tomu, že se příběh točí kolem vyšetřování všemožných zločinů, tvoří jádro hry odhalování pachatelů, získávání důkazů proti nim a jejich usvědčování před soudem, a to v souladu s církevními a světskými zákony Říše. Jedním z nejdůležitějších zákonů je Inkviziční kodex, který zakotvuje pravidla a zásady inkvizičního procesu. a je to právě Inkviziční kodex, podle kterého bude muset hráč postupovat při odhalování a stíhání heretiků a čarodějnic ohrožujících svými temnými piklemi celou Říši.

Důležitou součástí inkvizičního práva je rovněž právo útrpné – tj. právo použít při výslechu mučení. Hráč proto bude moci při odhalování pachatelů všemožných hrůzostrašných zločinů použít celkem čtyři mučící nástroje – skřipec, strappado, pranýř a železnou pannu.

Klik pro zvětšení (Inquisitor - megainfo)Klik pro zvětšení (Inquisitor - megainfo)

Inkvizitor v kostce
precizní a stylová grafika ve vysokém rozlišení
originální umělecký návrh
rozsáhlá prostředí
uvěřitelný příběh na pozadí středověkého fantasy světa
velkolepý soundtrack

3 hlavní postavy – kněz, rytíř, zloděj a 3 samostatné příběhy

nadzemní i temné podzemní lokace
vyšetřování, mučení, odsouzení
masivní RPG systém
souboje, kouzla, magie
Inkviziční statistika
3 hlavní postavy, 90 monster a 180 NPC
Téměř milión dílců grafiky (spritů) pro animace postav
34 nadzemních lokací s lesy, pastvinami a městy
1,2 miliónu metrů čtverečních exteriérů
Desítky interiérů budov, chrámů, paláců a pevností
37 rozsáhlých komplexů dungeonů (i vícepodlažních)
100 km spletitých chodeb

50 tisíc ručně finalizovaných spritů použitých pro design herních prostředí

Přes dvě stovky magických i nemagických zbraní a projektilů
80 kouzel s efekty, 6 různých škol magie
Velké množství lektvarů
2 roky příprav a 4 roky intenzivního vývoje
Scénář ke hře čítající 1500 normostran
Zdroj: cinemax.cz
DALŠÍ

CGwillWin