1C Entertainment bol odkúpený Tencentom

1C Entertainment bol odkúpený Tencentom
09:04, 26.02.2022

Čínsky Tencent si aj naďalej rozširuje zbierku herných štúdií a aktuálne získali väčšinový podiel v poľskej spoločnosti 1C Entertainment, ktorú u nás poznáme vďaka herným značkám ako napríklad King’s Bounty, Men of War a Space Rangers.

Obidve strany uzavreli dohodu z konca novembra, v ktorej spoločnosť Tencent súhlasila s prevzatím všetkých akcií, ktoré predtým vlastnila predchádzajúca materská spoločnosť 1C Entertainment, čím získala väčšinový podiel v spoločnosti so sídlom vo Varšave a vo všetkých jej dcérskych spoločnostiach. V dohode sa tiež stanovilo, že spoločnosť 1C Entertainment a všetky dcérske spoločnosti s názvom "1C" sa do šiestich mesiacov od dokončenia dohody premenujú. Podrobnosti o rebrandingu budú oznámené tlači a partnerom samostatne.

Spoločnosť 1C Entertainment uviedla, že sa teší na vstup do rodiny spoločnosti Tencent a očakáva, že využije výhody mnohých synergií medzi oboma spoločnosťami.

"Z tejto dohody sme skutočne nadšení. Pre spoločnosť 1CE je to úžasná príležitosť na dosiahnutie našich najodvážnejších snov a túžob v oblasti videohier. Naše vízie a vášeň teraz podporí popredná globálna herná spoločnosť a ja som pookrial z jedinečnej príležitosti spolupracovať s Tencentom a ďalšími špičkovými kreatívnymi mozgami, ktoré sú súčasťou jeho globálneho ekosystému," povedal Tomasz Nieszporski, člen predstavenstva 1C Entertainment.
"Nemôžeme byť viac potešení, že môžeme spolupracovať s talentovaným tímom 1C Entertainment a podporovať ich pri vstupe do novej fázy rastu," povedal Li Shen, globálny technologický riaditeľ spoločnosti Tencent Games.

DALŠÍ

CGwillWin