hw
recenze
SteelSeries Rival 3

SteelSeries Rival 3 - recenze
SteelSeries Rival 3 - recenze
12:00, 09.09.2020

Keď sa začne spomínať spoločnosť takého formátu ako SteelSeries, teda firmy schopnej produkovať nesmierne kvalitné herné náradie, okamžite sa mnohým z vás začne automaticky zatvárať peňaženka. Ide o klasický reflex postavený na strachu vášho bankového konta, ktoré nepotrebuje nadštandardné výdavky len preto, že chcete zase a z rozmaru meniť hardvér. Spomenutý dánsky výrobca herných periférií však ponúka zopár zaujímavých výrobkov aj z takzvanej "mid-budget" sekcie, teda menej nákladného tovaru, kam spadá aj predmet našej dnešnej recenzie. Tretia generácia káblovej myšky značky Rival.

Kvalita za rozumnú cenu?

Klik pro zvětšení (SteelSeries Rival 3 - recenze)

S citáciou vyššie by sa dalo už hneď takto v úvode textu asi súhlasiť. Tretí zárez do rodiny zvanej Rival totižto napĺňa rokmi nastavený štandard a osobne by som sa sám divil, ak by práve táto myš nedokázala dosiahnuť všetky tie miliónové hranice kliknutí (60 miliónov) napojené na záruku samotného prístroja. Ja vám však dnes môžem servírovať svoj názor po niekoľkomesačnom skúšaní tejto primárne hernej pomôcky, ktorú som ale logicky rovnako dlhý čas využíval na tradičnú kancelársku prácu. Jej prevedenie po stránke dizajnu sa dá označiť nálepkou istej nenápadnej elegancie, avšak na prvý pohľad, bez toho aby ste sa jej dotkli, vám možno bude pripomínať oveľa lacnejšie výrobky od iných spoločností. V tomto prípade ale opäť netreba dať na očný kontakt s obyčajnou fotkou, keďže akonáhle uchopíte Rival 3 do dlane a pocítite tú svojskú drsnosť ABS plastu, je dosť isté, že sa zamilujete.

A diskotéka sa môže začať...

Klik pro zvětšení (SteelSeries Rival 3 - recenze)

Pochopiteľnou súčasťou, a s ohľadom na momentálne moderné trendy herného hardvéru, je samozrejme celoplošná RGB diskotéka. Tretí Rival sa po takmer celej hrane svojho obvodu pýši tenkou svietiacou linkou, ktorá krásne dopĺňa dominantné logo na zadnej strane myši. Keby som si už mal silou mocou vybrať nejakú myš s týmto svetelným postihnutím, v prípade strednej triedy by som asi z celej tej nekonečnej ponuky vytiahol práve SteelSeries. V tomto prípade totižto RGB efekt pekne zvýrazňuje dizajn ako taký a to sa musí ceniť, obzvlášť v dnešnej dobe. Poďme ale späť k tým dôležitejším veciam a tam spadá napríklad taká váha tejto periférie. Dáni sa dokázali, aj cez pomerne objemnejší rozmer, dostať pod hranicu 80 gramov (váha ukazuje presne 77 gramov), a tak vám ani pri dlhom hraní nebude zápästie hlásiť nutnú dovolenku v lavóre so studenou vodou.

SteelSeries Engine 3 funguje ako vždy spoľahlivo

Klik pro zvětšení (SteelSeries Rival 3 - recenze)

Pomocou aplikácie si môžete upravovať všetko, od RGB cez DPI, až po vaše osobné profily s konkrétnou schémou jednotlivých tlačidiel. Samotný senzor je aj cez celkovú cenovku (cca 30 Eur) schopný sa spoľahlivosťou rovnať s oveľa nákladnejšou konkurenciou (dokonca aj čo do portfólia firmy SteelSeries), čomu by som mal vo finále prikladať asi najväčšiu váhu. Myš ako taká sa po stránke ergonómie navyše snaží vyhovieť obojručnému štýlu držania a za istých okolností sa jej to podľa môjho názoru aj darí. USB kábel je navyše dostatočne dlhý, a to aj na priškrtenie neočakávanej návštevy, čím by som asi celé toto pozitívne naladené zrekapitulovanie uzavrel. Spoločnosť SteelSeries nám tak opäť dokazuje, že je schopná dodržať svoje štandardy aj u výrobkov zo strednej triedy a z tohto dôvodu naďalej právom patria k celosvetovej špičke, minimálne v zmysle game náradia.



Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti SteelSeries

Klik pro zvětšení (SteelSeries Rival 3 - recenze)


CGwillWin