Bluepoint Games spomenulo práce na hre pre PS5

Bluepoint Games spomenulo práce na hre pre PS5
08:33, 26.01.2020

Spoločnosť Bluepoint Games, teda americké zoskupenie sídliac v Texase, sa od počiatku svojej existencie sústredí na produkciu remaster a HD návratov. Vďaka ich nesmierne kvalitne odvedenej práci, sme sa mohli znova pozrieť do tak podmanivých svetov ako God of War, Metal Gear Solid, Shadow of the Colossus či na ikonické Ico.

Vo všetkých menovaných prípadoch dokázali svojou prácou navrátiť lesk legendám a aj preto, si ich SONY s radosťou najalo na ďalší projekt. Ten už spadá pochopiteľne pod novú generáciu konzole PlayStation a teda PS5. Je oficiálne známe, že pracujú na neohlásenej hre pre tento systém a s prihliadnutím na ich doterajšie úspechy, sa logicky očakáva, že pôjde o ďalší veľký remaster. Môžeme nateraz však len hádať čo by to tak mohlo byť. Na ich oficiálnej stránke visí zaujímavé stanovisko, citujem:

Náš najnovší projekt je najväčší v našej histórii a jeho cieľom je definovať vizuálny štandard pre ďalšiu generáciu herného hardvéru.

To nám cez tú vlnu špekulácií hádže na myseľ aj úplne nový uhoľ pohľadu. Je teoreticky možné, že im SONY dôveruje natoľko, že sa rozhodla prenechať kreativitu čisto na nich a Bluepoint príde s vlastným nápadom? Vo vzduchu však stále visí zaujímavý dohad na remaster kultového Demons Souls, ktorý bol akýmsi predvojom sérii Dark Souls a mnohý, vrátane mňa samotného, naň ani dnes nedajú dopustiť. Ostáva nám už len čakať, čo z tohto celého nakoniec vypadne a aký klenot z histórie rodiny PlayStation sa nám prostredníctvom talentovaných členov Bluepoint Games dostane do rúk.


DALŠÍ

CGwillWin