Xbox Game Streaming Preview se rozšiřuje i k nám

Xbox Game Streaming Preview se rozšiřuje i k nám
14:50, 17.01.2020

Ještě než začnete jásat tak musím ujasnit pojmy. Xbox Game Streaming není Project xCloud. Xbox Game Streaming je analogie k PS4 Remote Play, tedy vaše domácí konzole slouží jako "server", který renderuje hru a přenáší obraz na vaše mobilní zařízení. Project xCloud renderuje hru v datovém centru a nepotřebuje vůbec konzoli. Tak to bychom měli.

Tudíž streamování hry z konzole, funkce kterou má PlayStation 4 od začátku, je dostupné nyní globálně ve všech Xbox One podporovaných zemích (včetně České Republiky). Podmínkou je, abyste byli členy Xbox Insider programu v úrovni Update Preview Ring (jde ověřit v Xbox Insider aplikaci v Xboxu). Dále potřebujete Android zařízení s verzí 6.0 a vyšší (iOS podpora zatím není), Bluetooth 4.0 a bezdrátový Xbox One ovladač. Pokud to splňujete, můžete stáhnout aplikaci Xbox Game Streaming z Google Play Store a postupovat podle pokynů.

Dá se říci, že takto Microsoft testuje své algoritmy na přenos obrazu, latenci, kompresi atd., které poté využívá v Project xCloud.


DALŠÍ

CGwillWin