Autor Firewatch bojuje proti Youtube hviezde Pewdiepie

Autor Firewatch bojuje proti Youtube hviezde Pewdiepie
14:31, 11.09.2017

Nezávislá vývojárska firma Campo Santo, ktorá sa zatiaľ dokázala presláviť hlavne originálnou (milovanou a nenávidenou) simuláciou strážcu parku Firewatch, sa aktuálne rozhodla bojkotovať akýkoľvek ich obsah v spojení so známou YT hviezdou s nickom Pewdiepie.

Sean Vanaman z Campo Santo sa doslova rozohnil cez svoj twitter účet po tom, ako Felix “Pewdiepie” Kjellberg počas streamu titulu Battlegrounds, nazval svojho protihráča bez obalu slovom "Neger". Sean z tohto dôvodu oslovil Youtube aby doteraz vydaný návod a stream na ich Firewatch okamžite stiahli z kanálu populárneho Pewdiepie a do budúcna vraj nemá počítať z ich strany so žiadnou podporou, a teda verejným zdieľaním ich ďalších prípadných hier.

Je zaujímavé, že Pew sa veľakrát vyjadril práve o Firewatch v jasných superlatívoch a nazval tento netradičný projekt: nádhernou a príbehom riadenou hrou. Veci sú ale dané a Sean Vanaman naráža práve na jeho verejné vystupovanie, ktorým je schopný denne zasiahnuť do hláv miliónov mladých a názor si ešte len tvoriacich jedincov. Podobné prejavy rasizmu podľa neho nepatria do úst vzorom, akým Pew určite je pre väčšinu jeho fanúšikov. Video s celou kritickou situáciou okolo slova Neger je momentálne nedostupné (update, podarilo sa ho nájsť a je nižšie) a tak vám môžeme len servírovať práve reakciu od člena Campo Santo.


DALŠÍ

CGwillWin