Forza reaguje na GT Sport?

Forza reaguje na GT Sport?
08:17, 08.06.2016

Microsoft a Turn 10 představili novinku pro hráče posledního dílu jejich maxiúspěšné závodní série. Forza Racing Championship je nová liga, kterou budou tvůrci spravovat a řídit. Zúčastnit se může úplně každý a ve hře budou reálné ceny.

Více detailů zatím známo není, každopádně je to další krok směrem k eSportu a vysoce kompetitivnímu hraní. No a jak můj titulek naznačuje, tak dle mého se jedná také o reakci na aktivitu kolem GT Sport a jeho šampionátu pod záštitou FIA. Více detailů teprve přijde a celá liga odstartuje již letos (některé zdroje uvádějí léto).

Mimo jiné Microsoft zveřejnil pár hezkých čísel. Na Xbox One si sérii Forza zahrálo už 11 milionů hráčů (FM5, FM6 + FH2). A každý měsíc závodí Forzu na 3 miliony hráčů (není uvedeno jestli XONE nebo všechny platformy tedy PC a X360). Po posledním velkém přídavku se Forza Motorsport 6 pyšní celkem 600 detailními auty v kvalite Forzavista (možné prolézat od kufru po motor).

K oslavě tohoto "závodního domova" pro hráče a předzvěst slavného Le Mans 24 hodin, které se jede za deset dní, obdrží hráči zdarma auto 2016 Ford #66 Ford Racing GT Le Mans v barvách týmu Ford Chip Ganassi Racing. Ten bude startovat právě ve slavném závodě. Kód na stažení auta bude poslán Xbox zprávou všem, kteří hráli Forza Motorsport 6, obdržení kódu může trvat až 7 dní kvůli vysokému počtu zpráv. K Le Mans se váže také nový Rivals event, který bude dostupný tento týden.


DALŠÍ

CGwillWin