Konečná pro Fable Legends a Lionhead a nejen pro ně

Konečná pro Fable Legends a Lionhead a nejen pro ně
16:04, 07.03.2016

Tak tohle je (alespoň pro mne) překvapivé. Šéf evropské části Microsoft Studios oznámil, že se rozhodli ukončit vývoj Fable Legends. Free-to-play akční RPG ze světa velmi oblíbené série, u jejíhož zrodu je podepsán Peter Molyneux, se svého vydání nedočká. I přestože bylo možné hru už okusit v uzavřeném testování, tak se vydání nedočká.

Co více, tak Microsoft uzavře Lionhead Studios v UK. Toto studio jsou už téměř veteráni herního světa a za dobu své dvacetileté existence přinesli mnoho výtečných her, s většinou byl spojen právě herní vizionář Peter Molyneux. A nejsou to všechny změny na evropské půdě. MS dále zavírá Press Play Studios (Dánsko), kteří pracovali na Project Knoxville a ten už dokončen také nebude.

Zajímavé, tuto zprávu moc lidí nečekalo. Na konci tiskové zprávy najdeme samozřejmě PR ujišťování jak je Microsoft odevzdán k vývoji zajímavých titulů. Což mám pocit, že poslední týdny slyšíme pořád dokolečka, a manažeři se schovávají za Quantum Break, kdykoliv oznámí něco nemilého. Něco co naznačuje, že business Xboxu opravdu nešlape jak po másle.


DALŠÍ

CGwillWin