preview
Starcraft 2: Legacy of Void

Starcraft 2: Legacy of Void - preview
Starcraft 2: Legacy of Void - preview
19:24, 03.11.2015

Tak přátelé, je to tu. Na co každý strategie chtivý, legendy nedočkavý pařan čekal. Už jen při vyslovení těch slov se skoro tají dech nedočkavostí. Co si to pro nás Blizzard připravil. Legacy of Void. Správně, už za necelé dva týdny nám vychází poslední díl skládačky k legendárnímu titulu Starcraft 2. A nyní lehce nakoukneme na nový díl. Bohužel vás musím trochu zklamat, jelikož se podíváme pouze na prequel k hlavní kampani, která ještě nebyla v době psaní článku přístupná. Současně s tím nebylo možné vyzkoušet ani nové multiplayerové možnosti. No nedá se nic dělat, tak se mrkneme co nám přinesl prequel a přidám alespoň trochu infromací o nových jednotkách.

V úvodu se nám dostalo šance zahrát si úvod ke kampani plné verze Legacy of Void. Zhostíte se tak role našeho starého dobrého známého Zeratula. Jako tento temný templář se vydáte po stopách proroctví a odhalíte poslední kousky skládačky v tajemství o Xel’naga. Tato mini kampaň vám nabídne celkem tři mise, v nichž se dozvídáte další podrobnosti. Nutno říci že na vyšší obtížnost jsem se v některých okamžicích lehce zapotil. V jedné misi se musíte dostat k Ačkoliv se nejedná o nějak závratně složité mise, některé jsou limitované časem. Shrnuto a podtrženo, i když se jednalo o krátké dobrodružství, tak bylo celkem podmanivé.

Klik pro zvětšení (Starcraft 2: Legacy of Void - preview)

V první řadě co přinesla beta, jsou nové jednotky, které si můžeme představit blíže. A vezmeme to pěkně postupně, jak šly díly. V Legacy of Void každá strana dostane do vínku dvě nové jednotky pro multiplayer.

Za lidi se nám tak dostane nové vozítko Cyclone, schopné působit celkem velké škody dokud zůstane v dosahu. Navíc se může při útoku pohybovat, takže se jej dá dobře využít na taktiku udeř a uteč. Další je nová létající hračka Liberator. Ta má dva módy, jeden jsou rakety, které působí plošné poškození vzdušným jednotkám, v druhém pak obětuje mobilitu a přemění se na velice účinný stacionární kanon s dlouhým dostřelem.

Zergové dostali jednu známou jednotku z původní hry. Lurker, pozemní jednotka, která pokud se zahrabe, utočí ostny na velkou vzdálenost a s ničivým účinkem. Druhá je Ravenger, jedná se o evoluci základní jednotky Roach, která má vyšší dosah, účinnost a zároveň se jedná o jednotku schopnou ničit protoské silové pole.

Na závěr nám tedy zbývají Protoské posily. První je Adept, je to upravená verze základní pěchoty, která má útok na dálku a bonus proti lehkým jednotkám. Navíc má možnost vyslat svůj stín na určité místo a následně se tam teleportovat. Tento stín však nemůže být poškozen ani udělovat poškození. Druhá jednotka, Disruptor, připomíná energetickou kouli. Její schopností je změnit se do stavu čisté energie a tak se na malou chvíli stát nezranitelnou a při přechodu do normálního stavu udělit velké plošné poškození. Zákeřná hračka.

Klik pro zvětšení (Starcraft 2: Legacy of Void - preview)

Nemůžeme se dočkat plné verze a finální kampaně. Nehledě na další věci co se na nás řítí v multiplayeru. Takže již snad brzy se dočkáte podrobné recenze na tuto netrpělivě očekávanou hvězdu.



CGwillWin