hw
XONE/X360/Windows 10

XONE/X360/Windows 10
08:17, 05.08.2015

Na konferenci byla zmínka o změně dashboardu v Xbox One celkem stručná. Dozvěděli jsme se prakticky jen to, že nový dashboard založený na Windows 10 jádru s podporou Direct X 12 přijde pro Xbox One v listopadu (což je celkem standardní měsíc velkých updatů už od 360tky). Členové preview programu jej budou moci testovat už od září.

Nový dashboard by měl konečně zlepšit efektivitu hlavního menu Xbox One, která je aktuálně tragická. Mělo by vše být rychlejší a lépe poskládané. Nové prvky, které přijdou z Windows 10 jsou například osobní asistentka Cortana (pro fandy Halo sen mít doma Cortanu ;) ). Nový boční panel, který konečně navazuje na Xbox Guide z 360tky, mírně smíchaný s aktuálním bočním snapem.

Klik pro zvětšení (XONE/X360/Windows 10)

Podstatná změna přijde i pro stále ještě majitele 360tky, na které MS nezapomněl, což je milé. Budou moci pozorovat co hrají jejich přátelé na nové konzoli včetně achievementů, DVR klipů, screenshotů, streamů a postů. Nově totiž přibude do dashboardu Activity Feed, kde půjde "lajkovat" a komentovat různé události přátel stejně jako teď na Xbox One. Velmi dobré jak pro hráče na 360tce, tak pro MS jako další marketingový tah, aby hráči z 360tky mohli "slintat" nad novými hrami přímo z konzole.


DALŠÍ

CGwillWin