hw
Xbox One streaming ve Windows 10

Xbox One streaming ve Windows 10
12:51, 04.05.2015

Nové Windows 10 vypadají jako velice dobrý update trošku schizofrenních Windows 8.1. Ale nejsme na technologickém webu, ale na herním, takže se budeme bavit o hrách. Z hlediska Xbox One totiž MS do systému připravuje Xbox App, která bude nabízet propojení s vaším gamertagem, sledování přátel, aktivity, avatary, prostě většinu sociálních aktivit, které nabízí Xbox One. Tuto aplikaci si můžete již nyní vyzkoušet v dostupných preview buildech W10.

To co si v dostupných, ven vypuštěných, buildech nevyzkoušíte je ta nejzajímavější věc - streamování her z Xbox One do jakéhokoliv PC s W10. Nemusí se jednat o nabušený herní stroj, stačí aby byl schopný fungovat s W10 a zvládal dekódovat kodek h.264 (výpočty dělá Xbox a PC pouze zobrazuje "video"). Streaming probíhá na jednoduché kliknutí, kdy se z Xbox App připojíte ke konzoli. Od té chvíle ovládáte Xbox One skrz ovladač připojený k PC a obraz vidíte na monitoru. Na přiloženém videu to vše uvidíte v akci, celkem jasně je tam vidět, že zpoždění není znatelné a vše běží velice plynule.

Aktuálně je streaming dostupný pouze po vaší domácí lokální síti, ale dle lidí z MS do budoucna je možné, že umožní hraní i z internetu. Toto již konkurence nabízí v podobě PS4 Remote Play na PS Vita, PS TV a vybraných Android zařízeních, které funguje jak v lokální síti, tak kdekoliv ze světa. Výhodou řešení MS je, že k tomu není třeba speciální HW, protože běžné PC vlastní téměř každý.

DALŠÍ

CGwillWin