hw
Nový šéf Xboxu vzkazuje: Letos na E3 něco zažijete!

Nový šéf Xboxu vzkazuje: Letos na E3 něco zažijete!
18:49, 01.04.2014

Ať už si to chcete připustit, nebo ne, opět se mílovými kroky blíží letní období sucha, které pravidelně pohlcuje i herní průmysl. Alespoň že máme ty veletrhy! Vydavatelé se už pomalu připravují na cestu do Los Angeles na červnovou E3, kde opět předvedou to nejnovější ze svojí sbírky. Chybět nebude ani klasická konference několika velkých hráčů. A Microsoft mezi nimi nebude chybět.

Do boje ho však už povede úplně nový šéf Xboxové divize. Nedávno jmenovaný Phil Spencer dostane na starost vše, co se jen vzdáleně týká konzole Xbox One. Převezme tedy mimo jiné i veškerou videoherní agendu a bude mít pod palcem i vývoj exkluzivit.

„Pozorně naslouchám všem připomínkám a motivuje mě dělat práci, která se odvíjí od témat, jež vymýšlejí samotní hráči. Oni totiž vložili svůj čas a peníze do našeho produktu. Jste (fanoušci) tou nejdůležitější součástí našeho úspěchu. Jsem hrozně pyšný i na naše talentované vývojáře uvnitř firmy a věřím, že ze sebe ždímou maximum. Jsem pyšný na to, že můžu vést Xbox vstříc úspěchu,“ rozněžněně komentoval Spencer svůj nástup do funkce pro Xbox Wire.

Klik pro zvětšení (Nový šéf Xboxu vzkazuje: Letos na E3 něco zažijete!)

Důležitý je však jeho přístup k hrám. Ten bude daleko vstřícnější a očekávat tedy můžeme zajímavý konkurenční souboj se Sony. Na konferenci E3 se pak máme dočkat „toho nejlepšího herního lineupu za poslední dobu“.

„Sony mělo parádní start, o tom žádná. Konzole zažívají zlaté časy, a přitom ještě před pár měsíci kolovaly zprávy, že konzolové hraní je mrtvé. Není. Budu se soustředit především na něj a budu tuhle strategii prosazovat uvnitř společnosti,“ říká odhodlaně.

A nám nezbývá než doufat, že svým slibům dostane. Žádná konkrétní jména her nepadla. Doufejme, že se tak stane brzy.

DALŠÍ

CGwillWin