speciál
Gamescom 2013 – hráčova příručka

Gamescom 2013 – hráčova příručka
Gamescom 2013 – hráčova příručka
13:42, 19.08.2013

Rok se s rokem sešel (tentokrát to uteklo opravdu extrémně rychle) a do Kolína nad Rýnem už se opět pomalu sjíždějí velcí i malí hybatelé videoherního světa. 22. srpna vše vypukne pro veřejnost, a jestli se letos nechystáte vyrazit přímo na místo dění, tak vůbec nezoufejte, protože jsme rýnské metropole vyslali své zástupce. Chystají se dvě velké konference a na místě bude většina herních vydavatelů.

Velké konference už dvacátého


EA – 16:00, Sony – 19:00

Jako obvykle se Electronic Arts i Sony 20. srpna vytasí se svými trumfy ve velkém. U Sony očekáváme Gran Turismo 6, Driveclub a spoustu dalších odhalení, u Electronic Arts zase představení čtvrtého The Sims, což bude asi největší pecka ze všeho, co EA do Kolína nad Rýnem přivezla. Ale někoho určitě zaujme i futuristická gamesa Titanfall, která vyjde mimo jiné i pro novou generaci konzolí. Samozřejmostí je pak předváděčka nových sportovních her anebo čtvrtého Battlefieldu, který se na pultech obchodů objeví na podzim jako velká konkurence Call of Duty.

Microsoft, Ubisoft a možná přijde i Rockstar



A až se brány Gamescomu skutečně otevřou, tak pro vás odkryjí trumfy i zbylí stánkaři. Microsoft se samozřejmě přijede pyšnit svým Xbox One, takže se mimo jiné dočkáme ukázek titulů jako je Killer Instinct nebo Ryse: Son of Rome, obojího naplánovaného na příští rok. Square Enix zase kromě několika nových Final Fantasy updatů přinesou i – doufejme – hratelnou ukázku z nového Thiefa. Ubisoft nepřekvapí asi ničím. Všichni ale toužebně očekávají cokoliv nového, co se sejde kolem největší bomby letošní E3 – The Division. To naštěstí do Kolína nad Rýnem Ubisoft opravdu přiveze. Nebo alespoň část.

Konami nám ukáže svůj nový Pro Evolution Soccer a současně s ním i Castlevanii 2: Lords of Shadows. Namco Bandai předvede druhý Dark Souls. A stánek Nintenda bude překypovat dálnovýchodními animovanými hrdiny – bude tu Sonic, Pokémoni i The Legends of Zelda. U Activisionu se pak zaměříme především na titul Destiny, který se na E3 – jako spousta jiných – jen mihnul a příliš se světu neukázal. A abychom nezapomněli, tak i čeští Bohemia Interactive nesmí chybět mezi předvádějícími. Jejich hlavním lákadlem bude ArmA 3.

Od Rockstaru pak očekáváme jediné: pořádný gameplay GTA V. Zvěsti o tom, že tvůrci nejznámější free-form série nepřijedou, kolovaly kuloáry poměrně dlouho. Nakonec ale vše rozčísl sám Rockstar a vše je jasné, už má své pevně rezervované místo v hale 5.

Takže nezapomeňte, ve čtvrtek 22. srpna to všechno začne a potrvá až do neděle. Buďte u největší videoherní akce s námi!


CGwillWin