Proč je Senua’s Saga: Hellblade II revolučním pokračováním série

Proč je Senua’s Saga: Hellblade II revolučním pokračováním série
13:35, 08.04.2024

Hellblade: Senua’s Sacrifice je v nebývalé míře skutečně výjimečnou hrou. Neortodoxní rozhodnutí studia Ninja Theory vystavět výpravný příběh hry okolo tématu duševního zdraví bylo odvážným krokem, který se však bohatě vyplatil. Teď, po sedmi letech, se studio chystá kompletně představit pokračování Senuina dobrodružství, kterému se dostalo stejné péče a pozornosti, ovšem s vylepšeními v každém možném ohledu.

Ninja Theory tvoří velmi speciální tým. Pro vášeň a důraz na detail, které na vás dýchají doslova z každého koutu jinak nenápadného sídla v anglickém Cambridge, se jen těžko hledá měřítko, a to ještě ani člověk nemá v ruce ovladač. Studio nedávno vůbec poprvé otevřelo své dveře někomu zvenčí a pozvalo Xbox Wire nejen k prohlídce svých unikátních prostor, ale také k vyzkoušení prvního hratelného dema Senua’s Saga: Hellblade II.

Pro Ninja Theory bylo pokračování Senuiny cesty od počátku jasně danou věcí. Hra Hellblade: Senua’s Sacrifice představovala kompletní příběh se vším všudy, ale tvůrčí tým už tehdy věděl, že není poslední a bude mít pokračování. Šéf studia Dom Matthews nám prozradil, že tým chtěl nechat postavě Senuy otevřené možnosti, ovšem cesta k dalšími dílu jejího dobrodružství nebyla zpočátku úplně jasná vzhledem k tomu, že studio si původně zachovalo svou nezávislost. Teď je však součástí rodiny Xbox Game Studios a okolnosti se změnily. Pokračování ságy vyrostlo ve všech aspektech – vylepšením prošel každý prvek od hyperrealistického prostředí přes husí kůži nahánějící zvukový design až po bojový systém vytvořený s využitím snímání pohybu.

Dějově následuje Senua’s Saga: Hellblade II brzy po závěrečných událostech první hry, kdy se Senua naposledy loučí s milovaným Dillionem. Odtud nastupuje cestu na novou výpravu s cílem zabránit tomu, aby někdo další musel zakusit její a Dillionův osud. Senua je silnější a zuřivější, přičemž se stále potýká s projevy své psychózy, ale uvědomuje si, jak se projevuje a jak velkou roli v jejím životě hraje.

„Dochází do bodu, kde obě skutečnosti přijímá jako fakt,“ říká Dom Matthews. „Jednou jsou její zkušenosti s psychózou a z nich vycházející odlišný pohled na svět a tou druhou, že nemůže přivést Dilliona zpět. V tomto rozpoložení nachází Senua odhodlání proměnit svůj bolestný smutek v cosi pozitivního tak, aby Dillionova smrt nebyla marnou.“

Kompletní reportáž z návštěvy Xbox Wire ve studiu Ninja Theory najdete v tomto článku. Dalším podrobnostem o hře Senua’s Saga: Hellblade II se budeme věnovat s blížícím se datem vydání na platformách Xbox, PC a Game Pass, které je stanoveno na 21. května 2024.


DALŠÍ

CGwillWin