Třetí sezóna Diabla 4 přijde příští týden

Třetí sezóna Diabla 4 přijde příští týden
19:29, 19.01.2024

Diablo 4 není mrtvé, i když si to zlí jazykové přejí, a Blizzard přichází se třetí sezónou. Zatímco to první budila spíše rozpaky a přivolala na vývojáře až nečekanou bouři hejtu a review bombingu. Druhá s vampýři tématikou dopadla o poznání lépe a zavedla spoustu novinek, o poznání zajímavější rozšíření příběhové linie a zábavnější mechaniky s upířími schopnostmi.

A od 23.1. započne The Season of the Construct. Na rozdíl od krve sajících přisluhovačů temnoty se teď můžete těšit na smrtící mechanické potvory, které navrhl starý dobrý Zoltun Kulle a jeho kámoš Ayuzhan of Caldeum. Pradávnou technologii však ovládly síly zla a je opět na nás, abychom Sanctuary ochránili před další vlnou zmaru a destrukce.

Ačkoliv nemám technologie ve fantasy světech úplně v lásce, musím jednu věc uznat. Je fajn, že se designéři snaží o co největší rozmanitost sezónního obsahu. Pod Kehjistanem je velmi výhodně umístěna základna, ze které se budeme vydávat na cesty za novými aktivitami. Mezi ně patří další typy dungeonů zvané Vaults, kde můžete rozebrat na součástky tisíce démony posedlých strojů a poslat do křemíkového nebe i dosud neviděné bossy, kteří by měli být o něco inovativnější než dříve. Dle videa tu bude i statický potvorák, okolo kterého musíte běhat na kruhové platformě a vymyslet jak ho rozbít na atomy.

Abyste ve Vaultech přežili, přijde k ruce i robotí kámoš Seneschal, který vás bude doprovázet na vašich dobrodružstvích. Kdo by taky nechtěl mechanického pavouka, žejo. Toho budete tunit pomocí governing a tuning kamenů, jež sbíráte ve zmíněných vaultech. Není jasné, jak moc půjde o grind, kdy budou padat náhodné kameny a budete jen doufat, že jednoho dne dostanete, co chcete nebo jestli půjdou kombinovat či prodávat. Ale vypadá to, že pimp my spider game is on.

Ve Vaultech vám v cestě nebudou stát jen hordy strojů, ale i pasti. Pokud vás past zraní, dostanete na konci dungeonu o něco menší odměnu, takže se vyplatí dávat bacha na to, kam šlapte, pokavaď chcete odejít ven s úsměvem na tváří a tím nejlepším vybavením v kapse. Mimo to se můžeme těšit i na nové předměty, end game obsah a menší vylepšeníčka kvality života, ale to už si můžete přečíst sami na blogu nebo se mrknout na vývojářské video. Já jen doufám, že na tu třetí season budu mít času než na předchozí. I když to je spíš utopie.

DALŠÍ

CGwillWin