Frostpunk 2 príde v budúcom roku, sledujte trailer

Frostpunk 2 príde v budúcom roku, sledujte trailer
09:59, 12.06.2023

Za sprievodu milosrdne rytmických úderov kladiva, spoločnosť 11 bit studios s potešením oznamuje, že hra Frostpunk 2, pokračovanie oceňovaného bestselleru Frostpunk, bude uvedená na PC v roku 2024.

Od krutej búrky, ktorá ukončila prvú kapitolu príbehu o prežití ľudstva v hre Frostpunk, uplynulo tridsať rokov. Mesto, usadené okolo generátora a jeho životodarného tepla, sa s pribúdajúcimi rokmi rozrastalo a napredovalo. Roky bielych miest zmenili svet a dali mu čistý štít, s ktorým mohol napísať novú postapokalyptickú časť svojho príbehu. Napriek tomu, že slučka útlaku sa opäť začína uťahovať na spoločnosti, ktorá bojuje o život zachovávajúce zásoby - a ktorú po nedávnych udalostiach čoraz viac trápia vnútorné hádky - svet opäť stojí pred érou možno plodného rozmachu.

Najvýraznejšie sa však zmenili ľudia. A akonáhle budú mať pocit, že skrotili mráz, a stmeľujúci inštinkt prežitia sa vytratí, do hry vstúpi ich ľudská povaha, poháňaná ambíciami, ktoré by mohli špirálovite zvrhnúť Mesto do pádu.

"Frostpunk 2 je stále hrou o Meste a jeho spoločnosti," uvádza Jakub Stokalski, spolurežisér hry a riaditeľ dizajnu v 11 bit studios. "Tentoraz však vnútorné nepokoje vyvolané narastajúcimi sociálnymi rozdielmi znamenajú, že hráči budú čeliť novým druhom hrozieb, ktoré presahujú rámec holého prežitia známeho z prvej hry. Stále využívame toto postapokalyptické, zamrznuté prostredie, aby sme vyrozprávali zmysluplný príbeh o ľudských ambíciách, spoločnostiach usilujúcich sa o svoje idey a dôsledkoch ťažkých rozhodnutí, ktoré nie vždy všetci rešpektujú. Pretože v konečnom dôsledku to, čo nás môže ukončiť, nie je samotná príroda - je to ľudská povaha."



DALŠÍ

CGwillWin