Mohammed bin Salmán začal skupovať herné spoločnosti

Mohammed bin Salmán začal skupovať herné spoločnosti
12:41, 07.04.2022

Saudský korunný princ Mohammed bin Salmán sa v zmysle svojich investícií začína orientovať už aj na herný biznis. Aktuálne totižto vyplávala informácia, že od druhého mesiaca tohto roku sa s 96,18% akcií stal väčšinovým vlastníkom známej japonskej spoločnosti SNK Corporation (autori série King of Fighters ale aj výrobcovia herných automatov). Princ zo Saudskej Arábie pohltil SNK prostredníctvom svojej nadácie a išlo o dva kroky (najprv zakúpili 33,3% podiel a potom aj cez tvrdenia, že im stačí 51%, nakoniec pohltili väčšinu akcií).

"Investícia Nadácie Mohameda bin Salmána (MiSK) do japonskej spoločnosti SNK posilňuje jej trvalý záväzok plniť svoje ciele, ktorými sú posilnenie postavenia saudských mužov a žien prostredníctvom budovania ekonomických partnerstiev v rámci aktualizovanej stratégie Nadácie MiSK s cieľom maximalizovať pozitívny vplyv na posilnenie postavenia mladých ľudí. Rozhodnutie o investícii tiež posilní silné schopnosti spoločnosti SNK, ktorá má mnoho inovatívnych duševných vlastností v oblasti videohier aj s reálnym potenciálom rozvoja v budúcnosti, to všetko v súlade s očakávaným rastom s odvetvím elektronických hier." uviedla Nadácia MiSK v tlačovej správe

Z oficiálneho stanoviska nadácie MiSK je tak jasné, že SNK je pre nich len prvým krokom v oveľa väčšom pláne a v budúcnosti ešte o mene Mohammed bin Salmán v hernom svete rozhodne budeme počuť.


DALŠÍ

CGwillWin