Žebříček JRC: nejprodávanější hrou v Česku byl v únoru Horizon Forbidden West

Žebříček JRC: nejprodávanější hrou v Česku byl v únoru Horizon Forbidden West
16:29, 02.03.2022

Největší český prodejce her JRC zveřejnil únorové vydání žebříčku největších herních pecek u tuzemských hráčů. První tři místa co do prodejů patří únorovým novinkám - Horizon Forbidden West, Elden Ring a Dying Light 2: Stay Human.

Novinky vydané v únoru na prvních příčkách prodejů vystřídaly sportovní kousky od Electronic Arts. „Zůstávají ale těsně pod bednou vítězů, což potvrzuje jejich oblíbenost,“ vysvětluje marketingový specialista JRC Petr Kratochvíl.

První příčka v únoru patří Horizon Forbidden West, který vévodí žebříčku s dostatečným předstihem. „Titulu pomohla jeho masivní propagace a obecně velká očekávání. Navíc sbíral výborné recenze napříč celým světem, takže jde o kousek, který si spousta lidí prostě nemohla nechat ujít,“ popisuje Petr Kratochvíl. K zakoupení hry navíc JRC jako dárek nabízí DLC Nora Legacy Outfit and Spear nebo tričko.

Únorová TOP 10 českých hráčů
1. Horizon Forbidden West
2. Elden Ring
3. Dying Light 2: Stay Human
4. NHL 22
5. FIFA 22
6. Minecraft Starter Collection
7. Grand Theft Auto V
8. It Takes Two
9. Total War: Warhammer III
10. Cyberpunk 2077

Druhý skončil Elden Ring, který byl na trh uveden až v závěru měsíce – 25. února. „Co se týče recenzí a hodnocení hry, tak ze trojice novinek je na tom Elden Ring asi úplně nejlépe, v některých médiích titul dokonce označují za jeden z nejlepších videoherních počinů vůbec,“ uvádí Petr Kratochvíl.

Příznivé recenze sbíral i Dying Light 2: Stay Human. „Na třetí příčku mu určitě pomohla i skutečnost, že vyšel hned na začátku února, konkrétně 4. února,“ dodává Petr Kratochvíl. Další novinkou v žebříčku je devátý Total War: Warhammer III. Titul, který je určený čistě pro PC a vyšel 17. února.


DALŠÍ

CGwillWin