Hraj Horizon a pomoc planetě

Hraj Horizon a pomoc planetě
04:45, 17.02.2022

I takové by mohlo být motto nové kampaně, kterou Sony rozjelo v rámci propagace nové hry Horizon: Forbidden West. Jak asi všichni ví, děj této hry se odehrává v post apo světě, kterému vládnou stroje v podobě zvířat a dinosaurů. V rámci prvního dílu jsme si rovněž mohli všimnout, že příroda si pomalu, ale jistě vzala co jí patřilo zpět a některé ruiny byly zarostlé stromy atd. A právě zde se Sony inspirovalo pro svoje nové PR k druhému dílu.

Společnost tak ve spolupráci s nadací Arbor Day Foundation vyhlásila takzvaný Play and Plant program. V rámci tohoto programu bude vysázeno tolik semínek stromů, kolik hráčů získá v rámci hry trofej Reached the Daunt. Podle vývojářů byla záměrně vybrána trofej, kterou po chvíli hraní odemkne každý a nehrozí tak neúspěch kampaně, v případě, že by bylo vybráno něco náročnějšího.

Semínka samozřejmě nebudou zasazena jen tak někde, ale byly vybrány 3 oblasti v rámci USA (Douglas County Forest - Wisconsin, Sheep Fire Private Lands - Kalifornie a národní park Torreya - Florida). Dohromady se v těchto oblastech počítá s potřebou výsadby necelých 300 000 stromů, což má pomoci nejen místním komunitám lidí a zvířat, ale i některým druhům stromů před vyhynutím.

S ohledem na vysoká čísla hodnocení hry a úspěch prvního dílu, je velká pravděpodobnost, že projekt výsadby dosáhne velmi brzy požadovaných čísel. Hráči však mohou pomoci hraním pouze do 25. března 2022.

A co vy? Koupíte si druhý díl Horizonu a dáte Sony důvod k zaplacení dalšího semínka nebo raději investujete peníze místo do hry přímo do nějakého projektu výsadby?

DALŠÍ

CGwillWin