recenze
Nejlepší kamarád - Lední medvídek

Nejlepší kamarád - Lední medvídek - recenze
Nejlepší kamarád - Lední medvídek - recenze
12:00, 18.02.2022

Posledné vianočné sviatky boli v mojom prípade skutočne zvláštne. Aj keď všetko nakoniec, v zmysle rodinnej pohody, dopadlo dobre, celým sviatkom predchádzalo niekoľko nie práve príjemných skutočností. Ja osobne som dostal znova Covid a aj keď som očkovaný, samotný priebeh ochorenia sa nedal označiť za prechádzku po supermarkete s vreckom plným peňazí. Opäť ma to proste skolilo a uľahol som na matrace ako v slovanských bájach, len aby som v pote horúčky premýšľal o živote. Aj cez tieto nepríjemnosti, nemal som čuch ani chuť a degustácia vianočných jedál tak bola z mojej strany ohrozená, som sa snažil pracovať tradične cez klávesnicu a písať ako český žandár. Toho času sme u nás na webe tradične organizovali veľkú súťaž o hromadu hodnotných cien a aj vďaka spoločnosti Albi sme pre vás mohli zabezpečiť zaujímavé balíčky plné prekvapenia. Ako som si tak čírou náhodou prezeral ich najnovšie portfólio produktov určených pre zábavu, padlo mi do oka niečo netradičné. Albi spustilo predaj hračky v podobe ľadového medvedíka, ktorého si vaše deti môžu doslova samé ušiť a hneď, ako to moje unavené oči zazreli, vedel som, že pôjde o ideálny darček pre moju malú dcérku a ja tak spojím príjemné s užitočným.

Ted?

Klik pro zvětšení (Nejlepší kamarád - Lední medvídek - recenze)

Klik pro zvětšení (Nejlepší kamarád - Lední medvídek - recenze)

Nejlepší kamarád - Lední medvídek je nadnesene povedané plyšová skladačka z kreatívnej kolekcie Albi Craft. V krabici s cenovkou 350 Kč dostanete rozobraného medveďa bez mena a duše, avšak s potenciálom stať sa najlepším kamarátom vás a vašich detí. Už v úvode musím výrobcu pochváliť, keďže jednotlivé komponenty sú vyrobené z recyklovaného materiálu, a tak sa nemusíte obávať, že by ste prípadne kúpou niečo takéhoto zaťažovali prírodu. Dokonca aj samotnú krabicu môžete po zošití medvedíka využiť ako postieľku pre neho, čím odpadne nutnosť okamžitého vyhadzovania zbytkov do recyklačného boxu. Späť však k procesu skladania, respektíve zošívania ako takého. Obsahom balenia nie je ihla, čo je pochopiteľné, keďže ak by tam bola, predajca by celý produkt nemohol označiť nálepkou; hračka pre deti. Okrem ihly však v balení nájdete všetko potrebné na to, aby ste si doma stvorili vlastného Teda (dúfam, že Seth MacFarlane ma teraz nezažaluje) a dúfali v jeho obživnutie - ak váš medveď začne nadávať ako pohan, kontaktujte prvý bulvár vo vašom okolí.

Mama a dcéra

Klik pro zvětšení (Nejlepší kamarád - Lední medvídek - recenze)

Klik pro zvětšení (Nejlepší kamarád - Lední medvídek - recenze)

V prípade našej domácnosti bol projekt označený pod kódovým menom Prometeus, alias ten od Mary Shelleyovej. Procesu zošívania sa zhostila moja milovaná manželka za nadšenej asistencie našej päťročnej Nelky. Tu musím našich čitateľov upozorniť, že na obale od testovaného produktu je minimálny vek nastavený na osem rokov, avšak to je vek jedinca, čo bude držať ihlu a zošívať jednotlivé dieliky do seba. Preto, ak by ste chceli domov dotiahnuť originálny a nečakaný darček pre svoje menšie a mladšie ratolesti, práve toto by mohol byť zásah do čierneho. Mamička a dcérka v balení našli jednotlivé dieliky medveďa - dve ruky, dve nohy, hlavu (tá už bola z logických dôvodov vypchatá a zošitá), roztomilé červené srdiečko, náplň, vrecko s guličkami určené do spodnej časti, návod a dokonca aj niť. Nižšie v tomto článku nájdete video návod na zošitie samotného medvedíka, každopádne na ten sa moje dámy nepozreli a išli čistou cestou intuitívnej improvizácie. Výsledkom sa stala necelá hodinka sústredenia a manuálneho cvičenia pre všetky vekové kategórie. Veď si len vezmite koľko máte doma zbytočných plyšových hračiek a aká by to bola zábava, keby ste si ich mohli ušiť všetky holými rukami.

Úsmev a lesk v očiach

Klik pro zvětšení (Nejlepší kamarád - Lední medvídek - recenze)

Klik pro zvětšení (Nejlepší kamarád - Lední medvídek - recenze)

Bolo zaujímavé sledovať, aký vzťah si dieťa sledujúce proces vytvorenia jeho novej hračky k nej na konci vybuduje práve na základe samotného aktu tvorby - ten lesk v očiach, tie pripomienky a nápady, ako by sa mohol volať a kde bude vlastne bývať. V tomto prípade bolo úplne jedno, že Nelka nedrží ihlu a neťahá niť naprieč jednotlivými časťami medvedíka, oveľa dôležitejším sa stalo samotné sledovanie procesu a diskusia okolo. Návod je podrobný a definuje druh stehov, aké je nutné realizovať v jednotlivých častiach šitia - či sa toho budete držať alebo vytvoríte vizuálne trocha drsnejší variant medveďa, to už je samozrejme len a len na vás.

Klik pro zvětšení (Nejlepší kamarád - Lední medvídek - recenze)

Albi má v rámci svojho obchodu na výber, okrem ľadového medvedíka, aj klasického hnedého a dokonca pandu, čím vám dáva jednak možnosť neskončiť len u jedného darčeku, ale súčasne tak pokrýva aj špecifickejšie potreby koncového zákazníka. Albi Craft tak opäť boduje, minimálne snahou o pestrosť a po tom, ako sme vám v minulosti ponúkli test ich Dinosaurov z plastelíny, sa tentokrát dostávame k novým a pre dieťa rovnako atraktívnym výzvam.



Koupit hru

Za poskytnutí produktu k recenzi děkujeme Albi

Klik pro zvětšení (Nejlepší kamarád - Lední medvídek - recenze)


SUPER
90%
CZECHGAMER
Originálna forma kreatívneho cvičenia zručnosti pre malých, ale aj veľkých

CGwillWin