hw
recenze
Genesis Pallad 450 Camo

Genesis Pallad 450 Camo - recenze
Genesis Pallad 450 Camo - recenze
11:39, 17.02.2021

Sú to už presne dva roky, čo sme sa takto spoločne, a viac než len symbolicky, zohli nad novinkou z radu praktických herných ruksakov od poľskej spoločnosti Genesis. Toho času išlo o test Pallad 500 a ak si dobre spomínate, pokojne môžete trochu podvádzať a kliknúť na pôvodnú recenziu uvedenú o pár slov vedľa, moje nadšenie nebralo konca. Séria Pallad sa neskôr ešte rozšírila o pár noviniek a aktuálne v tomto čase o tú vôbec najnovšiu s radovým číslom 450. Neviem presne, ako to výrobca myslí, ak tu v zmysle nejakého počítania klesáme o celých päťdesiat miest nižšie, každopádne predmet dnešnej recenzie dozaista kvalitou voči dva roky starej päťstovke nijako nezaostáva, ba naopak.

Do terénu ako stvorený

Klik pro zvětšení (Genesis Pallad 450 Camo - recenze)

Klik pro zvětšení (Genesis Pallad 450 Camo - recenze)

Ešte než sa naplno pustíme do prehrabovania v útrobách do terénu priam ako stvoreného camo ruksaku od firmy Genesis, dlhujem vám aj krátky post-review na Pallad 500. Ostatne, bolo by to vhodné s prihliadnutím na fakt, že tento herný batoh používam intenzívne už od čias jeho testovania. Pochodil so mnou desiatky novinárskych akcií, povaľoval sa po hoteloch, odnosil hromadu hardvéru a nemenej alkoholu, ale čo je najdôležitejšie, prežil dodnes bez jedinej významnej nehody. Všetky jeho švy, všetky jeho zipsy a šnúrky ostali bez vady a ak preto hľadáte skutočne odolný ruksak na prenos konzole alebo notebooku (mimo iného samozrejme), za ktorý nemusíte vyhodiť hromadu peňazí, pôvodný Pallad je zárukou kvality. Keď si teraz k nemu priložím do vojenských farieb ladený Pallad 450, už na prvý pohľad a rovnako aj dotyk sa môžeme rozprávať o rovnako kvalitnom kuse kade tade prešitého textilu s vypchávkami.

Nepremokavý a odolný

Klik pro zvětšení (Genesis Pallad 450 Camo - recenze)

Klik pro zvětšení (Genesis Pallad 450 Camo - recenze)

Genesis Pallad 450 Camo je batoh určený pre notebooky o veľkosti 15,6 palca. Hlavná, tá zadná, časť v sebe skrýva dve komory, kde jedna je určená práve na laptop a druhá naopak na hrubšiu knihu alebo prípadne tablet. Skúšal som do neho vsunúť starú generáciu konzol, čiže PlayStation 4 a Xbox One, s čím si samozrejme tento primárne herný ruksak bezproblémovo poradil. Následne som s poriadne malou dušičkou zobral z police PlayStation 5 a Xbox Series X, prežehnal sa ako pred svojím prvým raz a s prižmúrenými očami zasunul. Ako asi tušíte, atypické tvary nedávno vydaných a dnes stále vysoko nedostatkových next-gen konzol nebolo možné skombinovať s inak dostatočne veľkým priestorom testovaného batohu. Preto ak v súčasnosti hľadáte niečo praktické na prenos PS5 alebo XSX, v tomto bode vám Pallad 450 poslúžiť nemôže. Na všetko ostatné tu ale dizajnéri mysleli a okrem už separátne chránenej časti pre prenosný počítač tu môžete nájsť plnú náruč ďalších sekcií na využitie.

Ukážte sa, máte na to 28 litrov

Klik pro zvětšení (Genesis Pallad 450 Camo - recenze)

Klik pro zvětšení (Genesis Pallad 450 Camo - recenze)

Hlavná komora skrýva jednoduché zaistenie notebooku alebo iného drahého hardvéru pomocou jednoducho riešenej poistky na suchý zips, kde všetko ostatné je už realizované kombináciou zipsov a sťahovacích svoriek. Z vonkajšej strany máte k ruke šesticu separátne oddelených vreciek, kde nechýba miesto na fľašku s vodou. U materiálu sa vsádzalo na polyester a nepremokavú látku umiestnenú z vrchnej strany tak, aby vložený obsah prežil aj nejaké tie intenzívnejšie zrážky. U Pallad 500 som toho času testoval aj silnejší prúd vody a ako spomínam v pôvodnej recenzii, z bočnej strany sa dovnútra samotná vlhkosť dokázala čiastočne prebojovať. U Pallad 450 som schválne ešte pritvrdil, keďže som tak nejako očakával, aj pri pohľade na vonkajšie vyhotovenie, že to celé zvládne jednoducho viac. Môj predpoklad sa naplnil a ani pri poriadnom osprchovaní zo všetkých strán sa cez zipsy a výplne do útrob ruksaku nedostala ani kvapka, respektíve ani jeden vlhký fľak. Takže aj v tomto ohľade strojcovia série Pallad opäť zapracovali a kvalitu odolnosti posunuli zasa o niečo vyššie.

Pohodlný aj pri dlhšom nosení

Klik pro zvětšení (Genesis Pallad 450 Camo - recenze)

Klik pro zvětšení (Genesis Pallad 450 Camo - recenze)

Testovanie prebehlo, ako vidíte z priloženej fotodokumentácie, počas niekoľkých výletov do prírody. Teraz, kedy nám vláda priam zakazuje chodiť aj na záchod bez príslušných testov, je aspoň takýto čiastočný úlet niekam za mesto veľkou pomocou. Ruksak som preto natlačil predmetmi, nutné povedať že užitočnými a praktickými predmetmi, priam po okraj a vyrazil do terénu. Chladný vzduch, ticho prerušujúce zvuk letmo sa ohýbajúcich borovíc a z nosa tečúci sopeľ. Kulisa ideálna na vyskúšanie tohto pomocníka v maskovanom prevedení. Musím povedať, že ani po hodinách intenzívneho šliapania naprieč členitým terénom, som z nosenia plne vyťaženého Pallad 450 Camo nemal žiadne negatívne pocity. Pomocou dobre riešených popruhov je možné si ruksak zapnúť okolo hrude a rovnako tak oň uchytiť čokoľvek aj mimo vreciek (karimatku, pušku, pascu na medvede). Celé nastavovanie a prispôsobovanie je intuitívne a zvládne ho aj malé dieťa. Kto si navyše potrpí na originálny spôsob predstavenia svojej osobnosti, predná strana batohu je vybavená suchými zipsami, ktoré si priam pýtajú integráciu nejakej tej nášivky alebo písmeniek.

Cena, aká vás dostane

Klik pro zvětšení (Genesis Pallad 450 Camo - recenze)

Klik pro zvětšení (Genesis Pallad 450 Camo - recenze)

A vôbec to najlepšie, ten posledný argument prečo neváhať a kupovať, je cena samotná. Genesis Pallad 450 Camo je ruksak, aký už na štarte jeho predaja zoženiete za obyčajných 40 Eur, čiže za sumu, akú dnes bežne nechávame za poriadne osolený PCR test. Podobnou investíciou si pritom domov dotiahnete trvácny kus kvalitného a praktického pomocníka na cesty, ktorý vás v zmysle hardvéru dokáže doslova presťahovať, a to bez jediného negatíva.



Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Genesis

Klik pro zvětšení (Genesis Pallad 450 Camo - recenze)


CGwillWin