Team Ninja pripravuje nové hry, séria Nioh v ich podaní končí

Team Ninja pripravuje nové hry, séria Nioh v ich podaní končí
09:29, 02.01.2021

Japonská spoločnosť Team Ninja, ktorej portfólio viac než dvadsaťpäť ročnej existencie číta kritikou cenené značky ako Dead or Alive a Ninja Gaiden, sa posledných päť rokov zaoberala výhradne unikátnou hardcore RPG Nioh. Tento prekliaty projekt dokázali po jednej dekáde problémov dotiahnuť do finálneho stavu a o to viac bolo prekvapivejšie, že ho dokončili s puncom jedinečnosti a originality.

Nioh uspel a to výrazne aj z pohľadu komerčnej stránky a pre Koei Tecmo sa stal vôbec najpredávanejšou značkou všetkých čias. Logicky nasledovala minulý rok vydaná dvojka, ktorá z nárokov nijako nepoľavila a pre ktorú v súčasnosti vychádzajú aj prvé DLC balíčky. Čo však bude s touto IP ďalej?

Podľa najnovších správ priamo z tábora Team Ninja, sa táto firma už o značku Nioh ďalej starať nebude a ak ste čakali regulárnu trojku, minimálne pod ich logom sa nič také nechystá. Štúdio má však údajne rozpracovaných hneď niekoľko nových hier, o ktorých sa dozvieme v roku 2021. A čo bude so sériou Nioh? Osobne si myslím, že vlastník licencie, spomínané Tecmo, nebude chcieť svoju cennú značku len tak pustiť k vode čo môže znamenať určenie nových vývojárov a zároveň aj možné zľavenie z výslednej kvality produktu ako takého. Necháme sa prekvapiť, ako to nakoniec dopadne.


DALŠÍ

CGwillWin