preview
Immortal Realms: Vampire Wars

Immortal Realms: Vampire Wars - preview
Immortal Realms: Vampire Wars - preview
14:00, 10.12.2019

11.10. vychází plná hra, do redakce se nám ale dostala BETA verze této tahové strategické hry, ve které se vžijete do kůže nočních krvesajů a nesčetných armád, které ovládají, díky čemuž vám můžeme přinést toto preview. Zatím je k dispozici pouze jedna kampaň, a to vlastně pouze její první akt, ve kterém převezmete kontrolu nad základní armádou. V té máte hlavní postavu, upírskou kněžnu Cecilii, družku Vlada Dracula. Po cestě za vymýcením vzbouřených lidských dobytčat najímáte různé jednotky, od kopiníků přes lučištníky, až po houf netopýrů či smečku vlků. S jejich pomocí pak bojujete nejen proti vzrůstající lidské hrozbě, která hlásá konec vlády noci, ale také proti nekromantům z vlastních řad. Ti se totiž rozhodli jet na vlastní pěst a terorizovat vesnice, ve kterých své chodící nádrže na krev chováte.

Klik pro zvětšení (Immortal Realms: Vampire Wars - preview)

Grafické zpracování ukázek, alespoň těch úvodních, probíhá jako dabing přes sérii měnících se obrázků, symbolizující menší rozpočet, ani dabing jako takový se nedá považovat za dvakrát kvalitní. Když už jsou v obraze nějaké postavy, jejich rty se buď nepohybují, nebo jen náznakem, což působí na dnešní dobu až odfláknutě. Grafika ve hře je ale kupodivu mnohem lepší, než by se z ukázek mohlo zdát, Prostředí vypadá hezky, bojiště jsou různorodá a zpracování spojeneckých i nepřátelských jednotek, art na kartách, prostě všechno vypadá dost dobře. Ale hraje se to alespoň tak, jak to vypadá?

Tahový souboj je rozšířený o tahání karet a deckbuilding, zvyšování úrovní a zlepšování efektů a schopností vašeho hrdinu i armády

Souboj probíhá tahově, každá jednotka má svou iniciativu, podle které hraje v kole dříve nebo později. Také máte možnost čekání, což tah dané jednotky posune na konec kola. Dosud souboj funguje naprosto stejně jako ve hře Heroes of Might and Magic, stejná jsou i čtvercová políčka a pohyb, během kterého vidíte, kam jednotka dojde a v případě lučištníků i to, kam dostřelí. V rámci své armády máte hrdinu s určitým množstvím many, pomocí které můžete ve svém tahu tahat a aktivovat karty. Ty různě benefitují vaše bojovníky, nebo naopak poškozují či jinak debuffují jednotky soupeře. Karty se dělí na dva druhy, jedny můžete využívat v boji, jiné na velké mapě - zde se jedná o mimořádné rekrutování jednotek (v BETA mapě to ani jinak nešlo, jinak předpokládám, že najímaní jednotek probíhá stejně jako v ostatních hrách tohoto typu - různé budovy poskytují různé jednotky k najmutí = v jeskyni seženete netopýry, ve vesnici pěšáky atp.). Dále si pak můžete léčit armádu, přidávat kroky pohybu nebo třeba manu. V souboji k aktivaci používáte manu, na mapě body krve, jež získáváte buď za vyhrané souboje, nebo vysáváním vesnic, přesněji řečeno jejich obyvatel.

Klik pro zvětšení (Immortal Realms: Vampire Wars - preview)

Zvuková stránka hry má zatím nejvíc co dohánět. Ani ne tak hudba a podkresové audio, to je v pořádku, ale zvuky postav, kdy vlci zní stejně jako běžící koně, zranění všech jednotek má stejný zvuk jakbysmet, po chvíli to buď přestanete vnímat, nebo se frustrovaně nemůžete soustředit na nic jiného, u mně to bylo bohužel to druhé zmíněné. Celkové hodnocení BETA verze je ale spíš kladné, a to kvůli pěkné grafické stránce, ale především stránce taktické a soubojové. Přidání karet ne jako nutného prostředku k vítězství, ale příležitostných (protože many nemáte přehršel) prstíků na váze boje, k tomu vylepšení jejich účinků a deckbuilding, v takto omezené míře funguje než by to, jak se může na první pohled zdát, zpomalovalo hru. Až v plné verzi přibude nějaký talentový systém a zabrané území odkryje svůj plný potenciál, Immortal Realms: Vampire Wars nějakou dobu nevypnu.

Klik pro zvětšení (Immortal Realms: Vampire Wars - preview)

Za poskytnutí hry k recenzi děkujeme Kalypso media

Klik pro zvětšení (Immortal Realms: Vampire Wars - preview)



CGwillWin