speciál
Sea of Thieves a dojmy z nezriedeného rumu v beta verzii

Sea of Thieves a dojmy z nezriedeného rumu v beta verzii
Sea of Thieves a dojmy z nezriedeného rumu v beta verzii
20:46, 24.01.2018

Mal by to byť veľkolepý návrat legendárnej spoločnosti Rare, ktorá je aj bude navždy súčasťou game histórie v tom pozitívnom ohľade, nech už je dnes Rare akokoľvek odlišné v zložení či zameraní v oblasti vývoja. Sea of Thieves sa začne oficiálne a v plnej verzii plaviť svetom 20. 3. 2018, ale aktuálne prebieha jeho uzatvorený beta test, do ktorého sa mohli dostať záujemcovia prostredníctvom oficiálneho fóra, alebo priamo potencionálny zákazníci cez predobjednávky. Test bude prebiehať až do najbližšieho pondelka a ponúkne len malú časť obrovskej mapy plnej ostrovov a šíreho mora.

Klik pro zvětšení (Sea of Thieves a dojmy z nezriedeného rumu v beta verzii)

Sám som dnes skúsil vôbec prvýkrát "vyplávať" a keďže nieje na informácie uvalené žiadne embargo, môžem sa vám stručne vyrozprávať s pár faktami. Sea of Thieves už od pohľadu nechce ašpirovať na originálny titul roka 2018. Jeho primárna náplň spočíva v obrovských možnostiach spolupráce v akomsi komiksovom online svete pirátov. Beta my ponúkla jednu z troch lodí, ktoré sa od seba odlišovali veľkosťou a teda aj nutnosťou zostaviť nejakú posádku. To najmenšie plavidlo sa síce dá ovládať aj sólo, avšak priamo v praxi som zistil, že byť kapitánom bez posádky nieje v tejto hre vôbec nič jednoduché. Vytiahnuť kotvu, odviazať ističe lán, spustiť plachtu, obsluhovať kormidlo, strieľať z dela, dávať pozor na kompas, vyhrávať na harmoniku, popíjať rum a popritom všetkom ešte nenaraziť do útesu. To je dosť povinností na jedného (mimochodom nečakajte tu nejaký tutorial a vodenie za váš hrdzavý hák, každý nech si príde na to svoje remeslo pekne sám), čo mňa vedie k nasledujúcemu záveru.

Klik pro zvětšení (Sea of Thieves a dojmy z nezriedeného rumu v beta verzii)

Sea of Thieves bude dielo, ktoré môže naplno zabodovať ako ihrisko pre nadšencov do multiplayeru v širšom merítku. Verím v potenciál aký odhalia všetky populárne hviezdy streamu a zároveň prajem spoločnosti Rare, aby to celé úspešne doviedli do šenku s tým najlepším rumom. Betu testujem cez Xbox One X a musím uznať, že po grafickej a technickej stránke celkovo vyzerá hra už tak nádherne a všetko beží ako po masle. Ovládanie podobne ladenej adventúrky je tak isto spracované slušne a všetky potrebné predmety, vrátane máp pokladov čo je alfa a omega cieľu každého piráta, si môžete rýchlo vybrať a triediť podľa potreby. Nepriateľov nemusíte hľadať len v radoch skutočných hráčov, ktorých je okolo vás dostatok, ale smrť čaká aj v nočných lovcoch a chodiacich mŕtvolách. Než vám však prinesieme podrobnú recenziu z plnej verzie tohto projektu, musí ešte pretiecť hrdlom pár litrov kvalitného rumu. Apropo alkohol, aj tu sa môžete spiť pod obraz boží a ovracať všetko čo sa vám postaví do cesty.



CGwillWin