Frostpunk přichází s trailerem

Frostpunk přichází s trailerem
10:39, 12.04.2017
“Čeho je společnost schopná, když dosáhne svých hranic?“

Touto větou začíná popis chystané hry od studia stojícího za This War of Mine na jejích webových stránkách. Mnozí z nás měli tu s úžasnou indie jednohubkou This War of Mine čest. Hra, ve které pomáháte přežít ve válkou sužovaném městě skupince obyčejných lidí pochází z dílny polského studia 11 bit studios, kteří mají za sebou ještě například Moonlighter nebo Beat Cop. Už minulý rok jsme se dozvěděli, že pro nás chystají další survival titul s depresivním podtónem (nebo spíš supertónem) jménem Frostpunk.

Ta by měla, stejně jako This War of Mine dávat za úkol hráčům hledání zásob, stejně tak jejich využívání v rozumných mírách a s rozmyslem. Při tom budete žonglovat s náladami a vztahy mezi lidmi, jejich ostatními potřebami, morálkou a vůlí přežít. To všechno se od This War of Mine zase tolik neliší, ale hra bude mít hlavně steampunkové téma – ostatně jak už název Frostpunk napovídá, a půjde v ní o to, jak všechny tyto nesnáze budete zvládat v mrazivé zimě.

Teaser jsme již viděli, a vypadalo to přinejmenším slibně. Dnes však 11 bit přináší plnohodnotný dvouminutový trailer, který ačkoliv nám toho zase tak moc nenapověděl, určitě si už nemálo kdo mne ruce. A to ne, protože by byla zima – ačkoliv mě už z Frostpunku mrazí v zádech teď. Hra by měla vyjít na světlo v poslední čtvrtině letošního roku pro PC.

DALŠÍ

CGwillWin