recenze
LEGO Nexo Knights: Jestro's Evil Mobile

LEGO Nexo Knights: Jestro's Evil Mobile
LEGO Nexo Knights: Jestro's Evil Mobile
07:20, 12.03.2016

Už dlhšiu dobu premýšľame v redakcií nad tým, čo nového vám prinesieme. Denne vám prinášame nové recenzie, originálne novinky zo sveta videohier, herné fakty na našich sociálnych sieťach ale pre nás to stále nie je dosť. Naše budúce projekty budú zamerané na HW, viac PC obsahu alebo spoločenské hry. Ak zaostríme na spoločenské hry myslím si, že tu máme pre vás jednu novinku, ktorú vám odteraz budeme servírovať v pravidelných dávkach. LEGO. Nemáme na mysli to od Traveller's Tales Games, ktoré sa na nás valí každú chvíľku v rôznych aktuálnych podobách ale starú dobrú školu – stavebnicu. Tak poďme na to!

Klik pro zvětšení (LEGO Nexo Knights: Jestro's Evil Mobile)

Pred pár dňami mi do firmy prišla zásielka, ktorá už na pohľad obsahovala niečo veľké a výnimočné. Po roztrhaní čiernej fólie sa na mňa vybalila pestrofarebná krabica s veľkým nápisom NEXO Knights, číslovkou 70316 a názvom Jestro´s Evil Mobile. Mechanický kôň, kamenný golem a ozubená pevnosť na dvoch kolesách, ktorú samozrejme spravuje samotná hlava zápornej strany konfliktu – Jestra. Treba pripomenúť, že stavebnica je určená deťom od 8 do 14 rokov ale užije si ju každý človek, ktorý má rád LEGO. Ja v svojich 27 rokoch som si stavebnicu užil rovnako, ako pred rokmi svoje prvé LEGO stavebnice. Miestami je stavebnica zložitejšia ale k tomu sa dostaneme.

Mechanický kôň

Áno, stavebnica obsahuje aj model mechanického koňa, ktorý je osedlaný chrabrým rytierom Lancom, ktorý v pravej ruke drží Nexo štít, ktorý nie je len hračkou, slúži aj ako QR kód, ktorý po stiahnutí aplikácie Merlok 2.0, jednoducho oskenujete a Lancove sily prevediete do podarenej hry, ktorá beží na operačných systémoch iOS a Android. Musíme podotknúť, že táto funkcia pridáva hodnotu samotnej stavebnici a zároveň drží krok z dobou, ktorá napreduje míľovými krokmi. Treba vyskúšať.

Klik pro zvětšení (LEGO Nexo Knights: Jestro's Evil Mobile)

Mechanický kôň sa skladá z mnohých dielov LEGA, nejedná sa o jeden kus stavebnice, a aj napriek tomuto faktu vypadá model výborne. Jediný väčší kus stavebnice, ktorý na mechanickom koňovi nájdete je sedlo, ktoré je polohovateľné perfektne dopĺňa dizajn koňa. Lance, ako jediná kladná postava v stavebnici Jestro´s Evil Mobile. Má krásne brnenie, kvalitnú dvojdielnu helmu a samozrejme kópiu, ktorá sa taktiež skladá z viacerých častí stavebnice LEGO.

Klik pro zvětšení (LEGO Nexo Knights: Jestro's Evil Mobile)

Golem, ako sa patrí

Sparkks, áno s dvoma k, je „mazlík“ záporáka Jestra, ktorý je pekne drsný. Čo sa týka samotnej stavebnice, tak stavbu Sparkksa si parádne užijete, taktiež, ako pri stavbe mechanického koňa je Sparkks zložený z množstva malých dielikov, ktoré do seba v konečnom dôsledku dokonale zapadnú a stvoria úžasnú postavičku. Jediné čo by sa Sparkksovi dalo vytknúť sú príliš malé démonské krídla, osobne si myslím, že si zaslúžil väčšie. Rozhodne stoja za zmienku veľké končatiny, ktoré dokážu uchopiť akúkoľvek kocku. Sparkksova prilba je taktiež zložená z viacerých častí a pôsobí drsne. Po dokončení tretej, najväčšej časti stavebnice – Jestrového kočiaru je možné Sparkksa zapriahnuť do čela povozu, tak aby to vypadalo, že ho za sebou ťahá. Waw! Úžasné a naozaj krásne na pohľad.

Klik pro zvětšení (LEGO Nexo Knights: Jestro's Evil Mobile)

Kočiar vhodný pre vládcu zla

Stavebnica sa nevolá Jestro´s Evil Mobile len tak pre nič za nič. Celá je totiž od začiatku stavaná tak, aby pôsobila desivo, preto je celý kočiar ladený do dvoch farieb tak, aby jeho dizajn pôsobil, ako klaunská čiapka s diabolským nádychom. Predná časť má dokonca oči, zuby a pri pohybe v pred sa tajomné tesáky zatínajú tak, že každý rozumný NEXO Knight uteká kade ľahšie.

Klik pro zvětšení (LEGO Nexo Knights: Jestro's Evil Mobile)

Dve dominantné kolesá, ktoré sa taktiež skladajú z mnohých menších kociek, dve obrovské lyžice, ktoré naozaj dokážu vymršťovať ohnivé gule do veľkej vzdialenosti (kecám sú to žlté kocky ale... však viete), ktoré zlikvidujú každého otravného NEXO Knighta. No a v prípade, že by to nejaký nešťastník prežil, diabolské vozidlo skrýva hladomorňu, ktorá skrýva mnoho bolesti a utrpenia.

Kočiar je zložením niečo medzi klasickými LEGO kockami a legom zo série Technic, tým pádom ponúka veľkú variabilitu a mechanickú funkčnosť. Nedokážem si ale pomôcť, myslím si, že to nie je správna cesta. Osobne dávam prednosť klasickým kockám LEGO, pred radou Technic, no a kombinácia? Pre niekoho funguje, no a zasa pre niekoho zase nie. Som bohužiaľ ten druhý typ.

Čo vy na to?

Myslím si, že rada NEXO Knight je zaujímavá ale cítim, že spoločnosti LEGO dochádza dych a preto kombinuje rôzne nezlučiteľné témy alebo siaha po populárnych značkách. Práve toto môže byť problém, pre LEGO sa stávajú prioritou značky, ktoré všetci dobre poznajú a svoje vlastné produkty tvorí bez duše a kombinuje veci bez ohľadu na tému. Čo takto priniesť novú radu Castles, Rock Raiders alebo Studios? Hmmm?

Klik pro zvětšení (LEGO Nexo Knights: Jestro's Evil Mobile)

Aby som nekončil negatívne, je potreba zmieniť fakt, že sa samozrejme jedná o kvalitnú stavebnicu, ktorá za peniaze, ktoré do nej investujete rozhodne stojí. Takže či už plánujete darček pre vašu ratolesť alebo máte zberateľské úmysly neváhajte a siahnite po tejto stavebnici, za rozumnú cenu prináša naozaj veľké množstvo muziky.

Za poskytnutí stavebnice LEGO NEXO Knights děkujeme společnosti LEGO Group.

Klik pro zvětšení (LEGO Nexo Knights: Jestro's Evil Mobile)


CGwillWin