Halo 5 ovládlo UK a MS čeká migraci

Halo 5 ovládlo UK a MS čeká migraci
08:05, 03.11.2015

Přesně před týdnem vyšlo Halo 5: Guardians, velmi očekávané pokračování dlouhé ságy, která definovala Xbox od Microsoftu. Očekávání byla obrovská a pro někoho je hra naplnila, pro někoho ne, to je čistě subjektivní. Co je ale objektivní jsou čísla a ty jsou nadmíru zajímavé. Ve Velké Británii totiž Halo 5 ovládlo žebříček, který neřeší platformy a to je moc pěkné na tu "odepisovanou" konzoli. V pořadí nejsou zahrnuté čísla z digitálních prodejů, protože ty společnost Chart-Track nemá k dispozici.

Halo 5 prodalo o 50% více kusů než loňské Halo: Master Chief Collection. Ba co víc, ale tady trošku s rezervou, že Halo 5 mělo o 50% více kusů než před týdnem Assassin's Creed Syndicate. Nutno dodat, že Halo startovalo v úterý a AC klasicky v pátek, takže mělo o tři dny více. Přesto se Syndicate udržel na druhém místě i v druhém týdnu na trhu. Další věcí také je, že Halo 5 čísla nejsou větší než Halo 4, ale to je celkem pochopitelné, protože čtvrtý díl startoval na konci generace, která měla obrovskou hráčskou základnu.



Letošní vánoční sezona bude opravdu zajímavá. Microsoft předpokládá, že nyní nastane čas, kdy větší část hráčů Xboxu 360 přemigruje na novou konzoli a očekává velké prodeje. Mluví o desítkách milionů hráčů, kteří stále zůstávají na 360tce. Našlápnuto k tomu má velmi dobře - Forza 6, Halo 5 a The Rise of Tomb Raider, k tomu zpětná kompatibilita a nový dashboard. Uvidíme po Vánocích, ale snad se situace na konzolovém trhu zase trošku vyrovná, aby se museli snažit i ti co jsou teď v pohodě. Celý žebříček následuje

UK chart top 10
1. Halo 5: Guardians
2. Assassin's Creed Syndicate
3. FIFA 16
4. WWE 2K16
5. Minecraft: Story Mode
6. Grand Theft Auto 5
7. Uncharted: Nathan Drake Collection
8. Watch Dogs
9. Lego Dimensions
10. Lego Jurassic World

DALŠÍ

CGwillWin