Web se sekl a udělal preview na čtvrtý Uncharted z dema dvojky

Web se sekl a udělal preview na čtvrtý Uncharted z dema dvojky
10:43, 14.10.2015

Chyby se stávají, to potvrdí každý můj kolega, který se každý den snaží napsat zajímavou novinku pro čtenáře. Někdy si řeknete, že je to prostě jasné a není třeba to googlem dále ověřovat, a ejhle - vypadáte jak magor. To přesně se stalo velkému webu VG247, ale jakým způsobem je až úsměvné. Určitě to nechci brát jako vysmívání cizímu omylu, ale komicky to působí.

VG247 dne 30. 9. zveřejnilo preview na Uncharted 4: The Thief's End, které mělo podtitul "Příliš stereotypní?". V preview autor píše, že celá hra působí velmi povědomě. V jedné části dema, když ulici zablokuje hořící auto, a Drake zamumlá něco, že tudy to nepůjde, se v autorovi probudil jeho vnitřní "veterán s touto herní sérií" a ihned zpozoroval dopravní značku, po které šlo vylézt.



Zní vám to povědomě? Ano, celý průšvih toho preview je, že redaktor hrál velice známý level z Uncharted 2 remasteru, která byla na TGS prezentovaná. Vůbec nehrál čtvrtý díl. Dá se omluvit, že tomu tak bylo na TGS, takže vše bylo v japonštině, a to může působit matoucím způsobem. Ale zrovna tato sekvence je velmi zapamatovatelná. Mně se vybavila hned při aktuálním hraní Uncharted kolekce, i včetně lokace Strange Relic.

Nyní se šéfredaktor serveru omlouvá za chybu, že ji měli odhalit dříve. Zklamali čtenáře a i vývojáře hry. Na druhou stranu je může těšit fakt, že remaster Uncharted 2 vypadá tak skvěle (což mohu potvrdit), že zmátne i "ostřílené" novináře, kteří ji třeba zamění za PS4 titul. Pokud si chcete přečíst to inkriminované preview, lze tak učinit zde, i když na jejich originálním webu už není. Musím se přiznat, že číst ten článek teď po odhalení toho omylu z něj dělá docela úsměvné čtení. Ale jak jsem řekl na začátku, není to o vysmívání, prostě "shit happens".

DALŠÍ

CGwillWin