preview
Torchlight 2

Torchlight 2 - preview
Torchlight 2 - preview
09:14, 02.10.2010

Keď som hral prvý diel tejto “diablovky?, tak my hlavou vŕtalo, prečo tak dlho trvá Blizzardu vytvoriť pokračovanie svojej hry, keď autori tohoto počinu to stihli celkom rýchlo a ešte stihli celý herný svet veľmi milo prekvapiť. Úspech tejto hry autorov popohnal do vytvorenia MMO verzie, ktorá skončila niekde na polceste a Runic Games spravili správny krok. Plnohodnotné pokračovanie z číslovkou 2, ktoré bude podporovať kooperačný režim. A to je len začiatok zaujímavých noviniek.

Klik pro zvětšení (Torchlight 2 - preview)Klik pro zvětšení (Torchlight 2 - preview)

Jedna z mála vecí, ktorá v hre chýbala bol práve kooperatívny režim, ktorý podobným hrám pridáva samozrejme viac zábavy a dlhšiu výdrž. Potešilo nás, že dvojku nerobia iba kvôli kooperatívnemu režimu, ale taktiež o rozvinutie príbehu, možností a lokalít. Multiplayer bude podla známych detailov iba v podobe spomínaného režimu pre viacerých hráčov na spoločné prechádzanie levelmi. Hráč, ktorý hral dlhé hodiny Diablo 2, alebo Dungeon Siege vie, že to je to potrebné, čo hra v tomto žánre potrebuje.

Maxímálny počet hráčov bude pravdepodobne štyri až sedem. Čím viac hráčov bude hrať, tým menej zvieracích miláčikov, aby sa po mape nepohybovalo nespočitateľné mračno živých objektov. Vyzerá to ako rozumné riešenie. Taktiež si budete môcť aj menej vykúzliť. Poteší aj informácia, že čím viac hráčov sa spoločne odhodlá na spoločné putovanie svetom, tým ťažší budú protivníci. Múdre.

Klik pro zvětšení (Torchlight 2 - preview)Klik pro zvětšení (Torchlight 2 - preview)

Za tiež zaujímavú featúrku je možné považovať aj známkovanie hráča na internete. Ak sa bude chovať ako arogantný magor, budú ostatní vedieť či sním hrať, alebo nie. Začína takto koniec nepríjemností v online svete? To asi nie, ale je to správny krok. Ak sa na to bude dávať pozor.

V pokračovaní si budete svoju postavu vyberať zaujímavejším spôsobom než v predchádzajúcom diely. Vyberiete si zo štyroch povolaní, ktoré si môžete následne upravovať. Tvar postavy, rôzne účesy a podobne. Známe su informácie o dvoch druhoch postáv. Jeden nesie názov Outlander, ktorý je nomád, ktorý žije na okraji spoločnosti.Disponuje predovšetkým zbraňami na diaľku a mágiou. V podstate ide o akého si mága známeho z iných hier. Druhým povolaním je Railman, ktorý spĺňa väčšinu vlastností bojovníka. Jeho výzbrojou sa stávajú rôzne zbrane známe zo sveta Steampunku. Zaujímavosťou je, že ak začne hráča postava v priebehu hry nudiť, môže si svoje skilly premeniť do novej postavy. Sme ale zvedavý ako sa to u fanúškov jedničky ujme.

Ďalšou devízou, ktorá záujme všetkých fanúškov akčných rpg z vtáčieho pohľadu je náhodne generované dungeony aj exteriér. Dôležitou časťou pri vývoji hry bolo aby hra ponúkala viac možností cesty. Aby sa hráč necítil bez možnosti voľby a ďalšie nudné koridorové hranie by mohlo spôsobiť zanevrenie pokračovať v príbehu.

Už v jednotke ste si v úvode hry vyberali svojho miláčika, ktorý s vami trávil spoločné chvíle pri prechádzaní hry. V dvojke to nemá byť inak. Môžete si vybrať mačku, psa, ale aj tibetského medveďa, ktorý inšpiroval autorov v ázijských legendách. Ehm. ten medveď Vás, ale niečím (ne)príjemne prekvapí. Myslíme si, že je lepšie keď sa to dozviete až počas hry. Zistíte prečo.

Klik pro zvětšení (Torchlight 2 - preview)Klik pro zvětšení (Torchlight 2 - preview)

Medzi ďalšie známe informácie o pokračovaní patrí aj to, že v hre narazíte na množstvo naskriptovaných udalostí, ktoré tak nejak majú hráča posadiť na stoličku. Narazíte na nejakú bandu počas hry, na ktorú za každú cenu musíte naraziť a podobne. Autori sa nechali počuť, že sa to stýmí scénami preháňať nebude. Každopádne v tom problém nevidíme.

Grafika hry bude pokračovať v krokoch jedničky a tak nebudete mať problém hru spustiť aj na netbookoch. Pre výkonnejšie zostavy však bude Torchlight 2 ponúkať viac efektov a celkovo krajší dojem z hry. Jedná sa predovšetkým o detajlnejšie postavy. Autori sľubujú aj dynamické striedanie počasia, striedanie dní a nocí. Ďalej sa vo svojom engine snažia o to aby si fanúškovia mohli vytvárať vlastné módy a mapy. Na tomto si myslíme vybudujú ľudia v Runic Games poriadnu základňu obľúbencov. Teda v prípade ak hra uspeje.

Už na jar roku 2011 sa môžeme presvedčiť o kvalitách herného štúdia Runic Games. Ak budú pokračovať v kvalitách prvého Torchlight, nemáme sa čoho báť. My sa na dvojku tešíme a čo vy?


CGwillWin