speciál
Herní tipy na mezinárodní den dětí

Herní tipy na mezinárodní den dětí
Herní tipy na mezinárodní den dětí
15:04, 01.06.2013

Deň detí, medzinárodný sviatok, ktorý je jedným z dôvodov chaosu v obchodných domoch, je dobrou príležitosťou pripomenúť si hry na ktoré často na našom webe zabúdame. A to sú hry, kde hlavnou postavou nie je zakrvavená Lara Croft, či Kratos z God of War. Prinášame tipy na hry, ktoré môžete odporúčiť svojim ratolestiam, bez úhonu na mozgu. Prípadne bez úhynu mozgu.

Sly Cooper Thieves in Time - pre vlastníkov Playstation 3, či PS Vita povinnosť

Je síce pravda, že už päť ročné deti občas radi siahnu po GTA ( skúsenosť z práce v obchode z hrami), ale je to pre nich príliš ťažké na pochopenie. Jednak sa nevyužije pre nich celý potencial titulu, ale ešte sa nebodaj stanu aj násilníci. Malé deti sú predsa len náchylnejšie. Hra s medvedíkom čistotným v hlavnej úlohe je oveľa lepšou voľbou. Plus si pridajte zábavnosť, ktorá akoby vypadla z oka Crash Bandicoota a český podarený dabing. Vaše deti budú spokojne hrať a hlavne vás nebudú rušiť. David Pelán bol spokojný tiež.

Klik pro zvětšení (Herní tipy na mezinárodní den dětí)

Wonderbook: Book of Spells - Sony myslí na vaše deti, aj autorka Harryho Pottera

Prvá hra zo série Wonderbook uzrela svetlo sveta už koncom minulého roka, na nej sa podielala aj Rowlingová, ktorá stojí za vznikom čarodejníka Harryho Pottera. Book of Spells sme hodnotili aj v našej recenzii a pre deti to vážne nie je zlou voľbou. Ak by ste predsa len prvotine nedôverovali počkajte si na pokračovanie Diggs Nightcrawler, či Walking with Dinosaurs. Obe pokračovania sa zdajú, že nebudú odfláknuté. Deti predsa treba zaujať.

Klik pro zvětšení (Herní tipy na mezinárodní den dětí)

LEGO: The Lord of The Rings - majstrovské Lego dielo pre dlhé víkendové dni

Lego ratolesti určite poznajú, takisto ich určite nenechá chladným kvalitne porozprávaný príbeh pána prsteňov, ako stvorený pre detské uši. Dokonalý dabing, ktorý je prítomný a skvelé rozprávanie je toho dôkazom. Už neraz sme boli svedkami toho, že príbehy v podaní plastových figúrok sú kvalitné a hlavne vtipné. Svet Harryho Pottera, či Star Warsu by mohol rozprávať svoje. Uchopte teda Lego Bilba do svojich rúk a šup do sveta Stredozeme. Hra je dostupná na platformy Xbox 360, PS3, PS Vita, či dokonca aj PC.

Klik pro zvětšení (Herní tipy na mezinárodní den dětí)

Kinect Disneyland Adventures - využitý potenciál pohybového senzoru

Svet Disneyho skôr zaujme starších hráčov z jedného drobného dôvodu, v 20 storočí sa jednoducho vyrastalo na Mickey Mouseovi a Káčerovi Donaldovi. Dnešné deti majú už iné vzory, ale keď dovolia Disneymu aby vstúpil spolu so svojim zábavným parkom do ich života, nebudú ľutovať. Zábavné úlohy, postavičky, či jednoducho celý očarujúci svet, aký si je len ťažko prestaviť. Odporúčame! Jedna z mála naozaj podarených hier na pohybový senzor Kinect.

Klik pro zvětšení (Herní tipy na mezinárodní den dětí)

Luigi's Mansion 2 - Nintendo 3DS má svoje detské lákadlo

Luigi, tzv. zelený Mário to môže svojmu bratovi konečne ukázať. Konečne predbehol v kvalitách svojho talianskeho údržbára a prišiel s hrou, ktorá zabaví dieťa i otca, mamu i babku. Ehm, deti určite! A o čom vlastne titul je? Nuž, keď bol Luigi ešte malý sledoval Krotiteľov duchov stále dookola a tak ho to vzalo, že sa rovnakým chcel stať aj on. A stal sa. V hre lovíte duchov. Zábava! V skutku.

Klik pro zvětšení (Herní tipy na mezinárodní den dětí)

A ďalšie tipy?

Bez problémov môžete siahnuť po ktoromkoľvek Lego titule, ktorý má podnázov nejakú inú známu značku. Na Nintendo Wii U to môže byť napríklad LEGO City Undercover, ktoré sa stalo vôbec najlepšou hrou na danej hernej konzole, ktorá bohužiaľ veľmi úspešnou nie je. Inak je hier pre deti naozaj dosť, škoda, že sú mnohé na jedno kopyto a dosť často podľa animovaných filmov.


CGwillWin