speciál
E3 2011: Konference Microsoftu

E3 2011: Konference Microsoftu
E3 2011: Konference Microsoftu
17:33, 06.06.2011
Kde sledovat konference živě:

IGN, Gametrailers, oficiální stránka Xboxu.

Konference Microsoftu začala, ukázka mise z MW3

Letošní konference E3 v americkém Los Angeles začala doslova před několika minutami a odstartovala opravdu ve velkém stylu. Vývojáři ze studia Infinity Ward se totiž rozhodli s ničím nepárat a hned pro začátek na přítomné novináře vypustili hratelnou ukázku ze svého připravovaného pokračování série Call of Duty - Modern Warfare 3. Hratelná mise se odehrává v New Yorku a minimálně její začátek vám bude jistě dobře znám, minimálně ze zveřejněného traileru. Celá akce totiž začíná pod vodou, kdy společně se svým spolubojovníkem odstraňujete v cestě vám bránící mříž. Po několika minutách však hlubinná pasáž končí a vy se konečně chopíte palné zbraně. Více prozrazovat nebudeme, těšte se na přiložené video, které se budeme snažit zajistit co nejdříve.

Co se týče samotné herní náplně Modern Warfare 3, moc novinek od vývojářů nečekejte. Nascriptované akce, spousta střelby, vniknutí do místnosti pomocí nástěnné výbušniny umístěné na dveřích nebo spanilá jízda na vodním člunu... Neviděli jsme náhodou datadisk k předloňskému Modern Warfare 2?

Tomb Raider v novém videu - silné skripty

Lara Croft se ukázala v silně naskriptovaném světle. Posuďte sami:

Mass Effect 3 s hlasovým ovládáním přes Kinect

Po ukázce Modern Wafare 3 a nového Tomb Raider (přidáme až video), jsme viděli taky Mass Effect 3 a nemáme v podstatě žádné pochybnosti o jeho kvalitách. Navzdory všem zprávám o trochu bojovějším pojetí to stále vypadá jako starý dobrý Mass Effect.

Hlavní novinkou ze strany Microsoftu je ale podpora Kinectu. Tedy, pokud to chápeme dobře, hlasová podpora Kinectu. V praxi to bude fungovat tak, že můžete místo klikání na dialogové možnosti je hře předčítat a bojové pokyny udílet jednoduše hlasem. Na češtinu můžete ale nejspíš rovnou zapomenout a uvidíme, jak se hra popere s "českou" výslovností angličtiny.

Microsoft představil nové Xbox LIVE, nabízí „vše“

Konference Microsoftu pokračuje a po představení podpory ovladače Kinect pro tituly Mass Effect 3 a Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier tato společnost oficiálně představila svojí novou podobu své služby pro konzoli Xbox 360 - Xbox LIVE. Ta by totiž od nynějška neměla sloužit pouze hrám, ale jako komplexní služba nabízející krom her také hudbu, rádia, televize nebo filmy. Microsoftu se dokonce podařilo do celého projektu zapojit také další společnosti a tak se můžete těšit na podporu YouTube nebo Bing. Vývojáři navíc přišli s novinkou ovládání celé služby pomocí svého hlasu - například při vyslovení "Xbox LIVE Home" budete přeneseni na domovskou stránku.

Klik pro zvětšení (E3 2011: Konference Microsoftu)

Crytek ukázal brutální Ryse pro Kinect

Samé rodinné hry, nic pořádného, říkáte si, jestli vlastníte Kinect. Tomu je konec, ukazuje Crytek se svým novým titulem Ryse. Je to jakási bojovka a odehrává se ve starém Římě. Video se nás sice ze začátku snažilo zmást roztomilým štěnátkem, ale pak hra ukázala svou pravou tvář a nastavila ji přímo hráčově pěsti. Krev stříkala, všude samé mrtvoly a tak dále - dokážete si to představit. Všechny pohyby budou ovládané přes Kinect.

Microsoft oznamuje remake Halo: Combat Evolved

Řadíte se mezi fanoušky Microsoftí série Halo, kteří sérii s Master Chiefem v hlavní roli propadli již od prvního dílu vydaného v roce 2001? V tom případě zpozorněte, Microsoft si pro vás připravil zajímavé překvapení - hodlá totiž přesně ve stejný den, kdy tato hra vyšla (jen o deset let později) vydat přepracovanou verzi pojmenovanou Halo: Combat Evolved Anniversary. Pokud se začínáte bát nějakých neodzkoušených novinek, nemusíte mít strach. Podle prezentovaného traileru by měly veškeré novinky zahrnovat pouze přepracování kampaně a multiplayerových map do daleko lépe vypadající grafiky a přidání kooperativní kampaně hratelné přes Xbox LIVE.

Tak nezapomeňte: Halo: Combat Evolved Anniversary vychází 15. listopadu 2011.

Peter Molyneux představil nové Fable

Peter Molyneux, hlavní tvář vývojářského studia Lionhead Studios, si krátce zaskočil na konferenci Microsoftu, aby s pomocí dalšího vývojáře oficiálně představil další díl RPG série Fable, tentokráte s podtitulem The Journey. Hra by měla podobně jako většina doposud předvedených her podporovat ovladač Kinect a jak Molyneux sám řekl, "věk hrdinů už skončil". Do rukou se nám tak nedostanou velcí hrdinové v zářivé zbroji, ale spíše obyčejní sedláci nebo dojičky. Za vypíchnutí určitě stojí jedna pasáž z předvedeného dema, kdy jsme mohli vidět ovládání koňského spřežení pomocí věrného kopírování pohybu otěžemi.

Fable: The Journey by měl vyjít příští rok.

Viděli jsme Kinect Star Wars - vypadají divně...

Zahrát si Hvězdné války na vlastní kůži jsme chtěli už od doby, co jsme poprvé slyšeli slovní spojení "pohybové ovládání". No a nyní tu konečně ty Star Wars máme a Kinect má by nám měl splnit sen. Jenže... ono to vypadá mnohem hůře, než to zní.

Když pomineme grafiku, která vás neohromí opravdu ničím, tak vás určitě zarazí, jak toporně hra vypadá a jak divně se hraje. Nedržíte v ruce totiž žádný ovladač, vše se ovládá tělem. Hrdiná chodí v podstatě automaticky. Respektive když máchnete rukou coby světelným mečem, tak automaticky přiskočí k dalšímu protivníkovi. Samotný boj pak vypadá poněkud jednotvárně, maximálně ještě můžete udělat nějaký ten úskok. Ruce ještě použijete, až při budete Silou něco přemisťovat. Jinak už nic zajímavého, bohužel.

Microsoft nezklamal a pustil trailer Halo 4

Pokud jste od Microsoftu čekali něco více než oznámení remasterované verze úplně prvního Halo s podtitulem Combat Evolved, tak právě nadešla vaše chvíle. Společnost si totiž dala pořádně na čas a po sérii představení různých novinek pro Xbox a nových her pro ovladač Kinect jen tak mimochodem spustila poslední trailer. Mimozemská loď, vesmír... nic zajímavého, alespoň do chvíle, kdy se na scéně objevil Master Chief. Ano, dámy a pánové, FPS série Halo se dočká čtvrtého plnohodnotného dílu - a to už někdy v příštím roce. A co víc, tento díl má odstartovat kompletně novou triologii!


CGwillWin