Nové Diablo ovládlo žebříčky prodejů her za červen

Nové Diablo ovládlo žebříčky prodejů her za červen
07:14, 11.07.2023

Na špičce žebříčku nejoblíbenějších her u největšího českého prodejce JRC a Smarty.cz v červnu stojí pokračování legendární série Diablo. Na stupních vítězů dále stojí FIFA 23 a Hogwarts Legacy, které se objevují mezi nejprodávanějšími tituly pravidelně. Nejprodávanější hrou v červnu se podle očekávání stalo nové Diablo IV, pokračování legendární série Diablo. „Na první místo se dostalo i přesto, že se Blizzard rozhodl upřednostnit digitální distribuci, kdy při Ultimate Edition získali hráči dokonce předběžný přístup do hry. Fandové si prostě nechtěli nechat ujít krabicovou verzi hry,“ popisuje za JRC a Smarty.cz Petr Kratochvíl.

Červnová TOP 10 českých hráčů
1. Diablo IV
2. FIFA 23
3. Hogwarts Legacy
4. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
5. Minecraft
6. Grand Theft Auto V
7. Final Fantasy XVI
8. F1 23
9. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
10. God of War Ragnarök

V JRC a Smarty.cz očekávají, že se Diablu bude dobře dařit i nadále. „Série je pro spoustu hráčů srdcovkou, nové pokračování se navíc povedlo. Je pravděpodobné, že se Diablo IV nějakou dobu udrží mezi nejprodávanějšími hrami,“ uvádí Petr Kratochvíl.

Druhou příčku obsadila FIFA 23, kterou nejspíš sesadí až její ohlášený nástupce – EA Sports FC. Třetí skončil Hogwarts Legacy, které bylo v JRC a Smarty.cz v exkluzivní slevové akci. Žebříček uzavírají dva tituly pro PlayStation 5. „Je to Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, který těží nejen z cenové akce, ale i z pokračování oblíbeného animovaného filmu s Milesem Moralesem v hlavní roli, a God of War Ragnarök, který se taktéž objevil v promoci a potvrzuje svou kvalitu,“ uzavírá Petr Kratochvíl.


DALŠÍ

CGwillWin