Slovenské GTA s názvom Vivat Slovakia zbiera peniaze na vývoj

Slovenské GTA s názvom Vivat Slovakia zbiera peniaze na vývoj
09:27, 06.02.2022

Deväťdesiate roky boli pre Slovensko érou vzostupu mafie a organizovaného zločinu, ktorý bujnel aj za podpory politických zriadení. Aj preto má dnes táto dekáda za sebou obrovské kvantum krutých a nezmyselných zločinov o ktorých chce čiastočne pojednávať aj prvé slovenské "GTA" či "Mafia" s názvom Vivat SLovakia.

Vivat Slovakia je videohra s otvoreným svetom zmenšenej Bratislavy počas divokých 90. rokov. Mestská akcia v plnom 3D priestore so slovenským prostredím a dabingom. Budeš sa premávať ikonickými ulicami Bratislavy na ľubovoľnom aute značiek ako Smola, strieľať po výjazdoch nepohodlných zločineckých skupín alebo sa ponoríš do temného príbehu v ktorom si vládne špičky podávajú ruky s podsvetím - tvrdia autori, ktorým fanúšikovia ich práce už zaplatili požadovanú sumu 10K, a to behom krátkej chvíle (všetko beží cez portál StarLab) a všetko pokračuje ďalej.

Vývojári sa aj vďaka fondu na podporu umenia môžu prvému slovenskému GTA venovať ako svojej primárnej práci a preto sa do vývoja vkladá veľa nádejí a očakávaní. Viac o autoroch vám povie nižšie priložený video profil.

Do hry sú už zakomponované známe mená, ostatne ústrednú postavu nadabuje Marián Labuda ml. a o vedľajšie postavy sa postarajú rôzne YouTube existencie. Tak či onak, bude zaujímavé sledovať, hneď ako tento logický hype o prvej GTA zo Slovenska opadne, ako vývoj začne napredovať a či sa vôbec niekedy dočkáme naplnenia autormi vysloveného cieľu; priniesť komplexnú mestskú akciu s nezabudnuteľnou atmosférou zmenšenej Bratislavy z obdobia 90. rokov.


DALŠÍ

CGwillWin