osobnost
Glukhovsky o autorovi Zaklínača; ten starý blbec to posral!

Glukhovsky o autorovi Zaklínača; ten starý blbec to posral!
09:24, 01.11.2018

Autor knižnej série Metro a teda ruský autor Dmitry Glukhovsky, sa už v minulosti dosť nelichotivo vyjadroval na adresu svojho poľského kolegu Andrzeja Sapkowského, ktorý sa nedávno opäť verejne zosmiešnil, keď začal súdne vymáhať peniaze za niečo čo už raz sám predal. Nebudeme tu teraz samozrejme riešiť dobre známu minulosť okolo poskytnutia práv na IP Witcher, ktorú "Sapko" predal doslova za pár pív. Sám nikdy hrám neveril a čakal, že si CD Projekt nabije čumák a skrachuje. Situácia je však dnes iná a jeho licencia umožnila celému svetu poznať oveľa viac samotnú sériu Zaklínač, a to navyše v rôznych rovinách. No a práve v tejto súvislosti sa spomínaný Dmitry zase obul do Andrzeja.

V nedávnom interview ho doslova nazval starým blbcom, čo to jednoducho posral a teraz sa to celé snaží nejako právne uhrať do autu. Podľa jeho názoru je navyše kompletne nevďačný, keďže ak by neexistovali tri slávne hry, určite by sa Netflix teraz nesnažil natočiť seriál podľa jeho kníh.

S týmto tvrdením sa dá určite súhlasiť, aj keď nie až tak úplne, keďže knihy boli aj bez hier značne populárne, avšak nie v takom rozsahu samozrejme ako dnes. Tak či onak Dmitry nazval žalobu o 14 miliónov eur za pílenie konára pod vlastným zadkom, keďže Netflix by mohol práve podobné ťahanice považovať za ohrozenie svojho biznisu a z produkcie seriálu nakoniec vycúvať.

Toto už vidím skôr ako čisté fantazírovanie samotného Glukhovského, keďže Netflix má v tomto smere určite už dávno všetko právne pošetrené a určite nečakali na to než sám Sapkowski začne okolo seba hádzať exkrementy, aby mohli dávať podpisovať náležité dokumenty. Každopádne celé vyjadrovanie autora Metra je presne ten vekový protiklad voči kolegovi z Poľska, ktorý je o celých tridsať rokov od neho starší a navyše je všeobecne známe, že má problémy s alkoholom. Tam kde Dmitry preto vidí potenciál a výhody, tak tam už Andrzej nevidí nič cez clonu svojho zatrpknutia a zlého rozhodnutia z minulosti.


DALŠÍ

CGwillWin