hw
recenze
Logitech G Pro Gaming Headset

Logitech G Pro Gaming Headset - recenze
Logitech G Pro Gaming Headset - recenze
20:18, 10.05.2018

S herními sluchátky to není vůbec jednoduché. Většina společností totiž sází na to, že hráč potřebuje vypadat jak barevný E.T. a čím více zbytečného plastu tím více "Gaming" to je. O tom, že kvalita zvuku je v tom případě až na poslední koleji, už není ani třeba mluvit. Ale čas od času se objeví sluchátka, která dávají smysl. Přesně takovými jsou Logitech G Pro, které mě zaujaly ihned od jejich oznámení. Měl jsem možnost sluchátka čtrnáct dní používat a nyní je na čase se podělit o dojmy.

Klik pro zvětšení (Logitech G Pro Gaming Headset - recenze)

Začneme balením. Moc pěkná designová krabička, která stylově kombinuje černou a malé modré prvky, zaujme vzhledem. Na boku uvidíte pár ikonek eSport týmů, kteří s Logitechem spolupracují. Uvnitř už není nic speciálního a balení odpovídá cenové relaci sluchátek. Najdeme zde samotná sluchátka, látkou potažený kabel s ovládáním hlasitosti a mute přepínačem. Dále mikrofon a také rozdvojku na dva jacky. Druhé náušníky, které mají jiný povrch, komu nevyhovuje umělá kůže.

Klik pro zvětšení (Logitech G Pro Gaming Headset - recenze)

Samotná sluchátka jsou zpracovaná velice dobře. Matný plast působí na dotyk příjemně a vše působí bytelně. Ovšem matný plast znamená, že to bude magnet na mastné otisky, takže chipsy u hraní vynechte. Kovová výztuha na nastavení velikosti zvyšuje pocit robustnosti. Náušníky se otáčí o 90 stupňů, takže lze sluchátka položit na stůl naplocho a při převozu zaberou méně místa. Ačkoliv působí robustně, jejich váha není vůbec velká a rozhodně neunaví hlavu při delší herní session. Sluchátka pěkně obklopí uši a nemají přehnaně silný tlak na hlavu, takže jsou příjemné. Hráči s brýlemi však tlak asi pocítí více.

Klik pro zvětšení (Logitech G Pro Gaming Headset - recenze)

Design sluchátek je uzavřený, tudíž izolují co nejvíce okolních zvuků. A musím říci, že se jim to daří velice dobře. Pokud jsem chtěl mluvit s přítelkyní vedle mě, musel jsem jedno sluchátko sundat z ucha, abych ji rozuměl dostatečně. Mikrofon zní naprosto v pořádku na to, k čemu je určen - ke komunikaci se spoluhráči. Rameno k mikrofonu lze ohnout přesně do pozice, jaká bude vyhovovat. Okolní ruchy myslím izoluje velice dobře, ale s citlivostí v PlayStationu jsem si musel pohrát, aby neregistrovaly mé “funění” pro ostatní.

Klik pro zvětšení (Logitech G Pro Gaming Headset - recenze)

A nyní k tomu podstatnému - samotný zvuk. Logitech se pyšní, že jejich měniče Pro-G jsou naladěné ve spolupráci s eSport hráči. Tudíž zaměření na kompetitivní hraní je jasné už z názvu produktu. Právě díky tomu tu také nenajdeme nějaké virtuální 7.1 či další pozlátka, která profesionální hralči nevyužívají. Čisté stereo je to, na co se Logitech zaměřil. A za sebe mohu říci, že mě zvukový profil sluchátek ve hrách nadchnul. Každý zvuk je jasně čitelný a skvěle se určuje jeho pozice ve hrách, kde je to potřeba. To však často u sluchátek znamená, že basy jsou stažené na minimum a nemají takový ráz. Tady je situace opačná. Basy jsou opravdu výživné, takže nepřijdete o atmosféru výbuchů v intenzivních momentech. Tahle kombinace je prostě něco, co moc sluchátek nenabízí.

Klik pro zvětšení (Logitech G Pro Gaming Headset - recenze)

Pro představu s headsetem jsem hrál převážně Fortnite a Call of Duty: WWII (oboje PS4) a průběžně jej střídal se svým headsetem, který však není použitelný na přímé porovnání. S G Pro jsem si opravdu užíval tzv. "sound whoring" na maximum. Byl jsem schopný slyšet nepřítele na dobré vzdálenosti a správně určit jeho směr a vyčíhat si, kdy přijde zpoza rohu ke mně. V příběhových hrách sluchátka fungovaly dobře. Zde člověk neocení detailnost a poziční přesnost, ale spíše jde po takovém tom intenzivním zážitku, což minimálně z pohledů basů tyto sluchátka dodávají. Kde mi nepřišlo vhodná sluchátka používat, byla hudba. Ačkoliv díky svému nenápadnému designu a odpojitelnému mikrofonu lákají vzít s mobilem na ulici, tak hudbě na nich něco scházelo, ale tohle je hodně individuální věc. Na hudbu si každý vybírá sluchátka tak, jak to má rád.

Ve výsledku Logitech G Pro nejsou ty nejuniverzálnější sluchátka, co si lze koupit, ale ve své cenové relaci mají moc dobrou pozici. Osobně jsem v této kategorii (kolem 2500Kč) už pár let považoval za jasnou a skvělou volbu HyperX Cloud II. S příchodem Logitech G Pro tuto situaci asi přehodnotím. Zejména pro hráče, kteří hrají kompetitivní multiplayer a ocení přesnost a čistotu jednotlivých zvuků, je tento headset dle mého skvělou volbou.

Za poskytnutí sluchátek na recenzi děkujeme společnosti Logitech

Klik pro zvětšení (Logitech G Pro Gaming Headset - recenze)

PC hry pro vás testujeme na sestavě LYNX

Klik pro zvětšení (Logitech G Pro Gaming Headset - recenze)


CGwillWin