akce
Nová Zelda zvyšuje obtiažnosť, sledujte gameplay + trailer

Nová Zelda zvyšuje obtiažnosť, sledujte gameplay + trailer
08:22, 03.12.2016

Včera v ranných hodinách sa odovzdávali video herné sošky pod hlavičkou Game Awards a na samotnom gala večere plnom emócií, sa mihol aj prezident americkej pobočky Nintenda a rozhodne neprišiel s prázdnymi rukami.

Reggie Fils-Aimé dovliekol do L.A. najnovšie záznamy z dlho očakávaného návratu série The Legend of Zelda, ktorý nesie trocha krkolomný podtitul Breath of the Wild. Akčná RPG rezaná prvkami adventúrky je vo vývoji pre končiace Nintendo WiiU a novú platformu Nintendo Switch. Obe verzie budú viacmenej podobné (plus mínus technická stránka) a obe majú, narozdiel od minulých dielov, poskytovať oveľa náročnejšie dobrodružstvo než kedy Link mohol zažiť.

Dôkazom je Let’s Play Video kde známa PR osobnosť Join Bill a jeho kolega Nate zo sekcie Treehouse, hrajú novú Zeldu. Svet Hyrule je premiérovo v koncepte sandboxu a tak hráči často budú musieť riešiť na aký sme sa vydať aby to v konečnom dôsledku neoľutovali. Gameplay nám odhalil hromadu nebezpečenstiev číhajúc na Linka za každým možným rohom a len potvrdil moje predpoklady, že nová Zelda bude akousi Nintendo parafrázou na nastupujúci trend náročných hier tipu Dark Souls.

Druhým videom je už umne zostavený trailer, sprevádzaný nádhernou hudbou a sériou zaujímavých ukážok v pohybe. Z jeho obsahu si skalný fanúšikovia tejto slávnej série odniesli dva zásadné postrehy. Prvým je záhadná ženská postava (nápadne oblečená rovnako ako Link), čo sa pred kamerou len krátko mihne a druhým rovnako ťažko postrehnuteľná vlajka nad zničeným palácom, ktorá odkazuje na možnú časovú linku deja, ktorý bude Breath of the Wild sprevádzať. Ak by sa táto špekulácia potvrdila, tak dej je zasadený po udalostiach v hre Twilight Princess (tieto indície akéhosi sequelu naznačovali už záznamy pred pól rokom).

Klik pro zvětšení (Nová Zelda zvyšuje obtiažnosť, sledujte gameplay + trailer)

Klik pro zvětšení (Nová Zelda zvyšuje obtiažnosť, sledujte gameplay + trailer)

Poslednou vecou a tou najdôležitejšou je fakt, že nová Zelda bude podľa všetkého odložená až na polovicu roka 2017, čo určite nikoho nepoteší, ale v záujme dokonalého diela je to nevyhnutný krok.


DALŠÍ

CGwillWin