speciál
Na co se těšíme - červenec

Na co se těšíme - červenec
Na co se těšíme - červenec
09:25, 01.07.2016

Tak a je to za námi. Červen je pryč a s ním i pořádná nadílka her, ale především největší videoherní veletrh z Los Angeles - E3. Pochopitelně, i my redaktoři, jsme v první řadě hráči, takže nás E3 ovlivnila nejenom z "pracovního" hlediska, ale především nás navnadila na nové přírůstky, které si chceme zahrát nebo minimálně vyzkoušet. Však naše dojmy z E3 si můžete přečíst v našem speciálu.

A co nás čeká teď? Dva měsíce klidu a míru. No, i když úplně tomu tak není. Třeba takový červenec je vysloveně měsíc určen pro masivní letní slevy nebo návštěvy babiček a dědečků na venkově. A krom toho se dočkáme i pár nových titulů. A protože jich není nikterak velké množství, tak jsme se rozhodli z pěti, klasických titulů "zeštíhlit" vyjímatelně na tři.


Star Ocean: Integrity and Faithlessness
Vychází: 1. července na PS4

Epická série Star Ocean se dočkala dalšího dílu, resp., již pátého v pořadí, za kterým stojí opět úspěšné studio tri-Ace. Tentokráte je dějství zasazeno do období mezi druhým a třetím dílem série. Pangalactická federace téměř nastolila pořádek a mír napříč galaxií, zatímco 6000 světelných let od Země na planetě Faykreed se objevily zárodky nového konfliktu. A tímto odstartuje dlouhé a zbrusu nové dobrodružství.

Krom klasické explorativní složky hry, se dočkáte nového upraveného bojového systému. Čeká na nás spousta rozmanitých nepřátel, s kterými si můžete poradit jak na blízko tak na dálku. Každý vyžaduje jiný druh strategie boje. Díky začlenění vašich bojových schopností do soubojů můžete tvořit drsná komba nebo můžete využít drahé, avšak masivní kouzla. To vše je pochopitelně prokládáno filmovými sekvencemi k dokreslení atmosféry příběhu.

Tip jak to dopadne

Osobně si myslím, že Star Ocean: Integrity and Faithlessnes bude velké zklamání a v naší recenzi hodnoceno průměrnými známkami, a to v intervalu 50 - 60 %. Důvody pro snižování hodnocení může být prázdnost světa, opakující se příběhové klišé a spousta grafických bugů, jenž nás budou výrazně rušit z hraní.


Monster Hunter Generations
Vychází: 15. července na Nintendo 3DS

Tak, jak je zvykem, v naší redakci Nintendo nepatří k doplňkovým konzolím. Věnujeme se hrám z tohoto světa v plné míře. A jednou z dalších her, jenž nám červenec nabíde a zařadili jsme jej do toho nej v červenci je Monster Hunter Generations, což je opravdu top hra pro majitele kapesního Nintanda 3DS.

Novinkou v sérii je zavedení Hunter Style a Hunter Arts. To přidává sérii další úroveň variability, protože už nestačí si zvolit pouze jednu ze 14 kategorií zbraní, ale nyní to ještě vynásobit loveckým stylem, který preferujete. Některé nové volby (třeba Prowler mód) umožní jednoduší vstup do série pro nováčky. Vrací se některá stará monstra ze starších dílů a to samé platí pro některé NPC. Zachovány jsou možnosti zaútočit na monstra z jejich hřbetu po naskočení na ně.

Tip jak to dopadne

Dle mého názoru je velká pravděpodobnost, že Monster Hunter Generations dopadne v recenzi nadmíru dobře, a to v intervalu 90 - 100%. Důvody pro snižování nebudou téměř žádné, protože se jedná obecně o vymazlenou sérii. Snad jen jedna maličkost se může najít a to přílišná podobnost s předchozím dílem.

I Am Setsuna
Vychází: 19. července na PC, PS4 a PS Vita

Zcela upřimně, tahle hra už má svoji premiéru za sebou, ale v Japonsku. Pro evropského hráče to tak bude premiéra. A dle dostupných informací tato malá velká hra bude nejspíše jedním velkým překvapením, které dokáže pobavit nejednoho hráče na dlouhé večery.

I Am Setsuna vypráví příběh mladé dívky Satsuna, která se vydá na velké dobrodružství, aby zachránila život na ostrově, jenž budou šikanovat zlořádí démoni. Jde o izometrické JPRG, které slibuje pořádnou akci s propracovaným a sofistikovaným RPG systémem.

Tip jak to dopadne

Dle mého názoru I Am Setsuna bude v naší recenzi hodnoceno nadmíru dobře, konkrétně si myslím, že by mohla čísla recenze mířit od 85 až 95 %. Co by mohlo trošku vadit, bude slabší audiovizuální zpracování nebo některé drobné bugy.


A co říct závěrem?

V podstatě mi nezbývá než vám jménem celé redakce popřát hezké léto. Když si nevyberete z naší nabídky tří her, tak můžete vyzkoušet třeba: Inside, Arma 3 Apex, Ghostbusters anebo Carmageddon: Max Damage. Anebo se můžete věnovat svým herním restům, abyste na podzimní sezónu byli již plně připravení s čistým stolem. A když resty žádné nemáte, tak můžete využít některé z přívětivých cen a pořídit si tak nějaký ten titul, který byste za normálních okolností za plnou částku nepořídili.

Pochopitelně v srpnu zde pro vás budeme opět s našim speciálem. No a srpen, pane jo. Krom Gamescomu nás čeká nekonečný vesmír v No Man's Sky a asi jedna z nejočekávanějších her letošního roku vůbec - Deus Ex: Mankind Divided. Teda to vše platí, pokud nedojde k nějakému odkladu. Což by nebylo nic neobvyklého. A krom tohoto speciálu se ještě v červenci můžete těšit na druhý - exkluzivní, ve kterém se vás pokusíme navnadit na veškeré zajímavé tituly, jenž nás čekají v druhé polovině roku 2016. Tak schválně, na co se letos těšíte nejvíce vy?


CGwillWin