speciál
Na co se těšíme - září

Na co se těšíme - září
Na co se těšíme - září
07:10, 04.09.2016

Tak prázdniny jsou za námi. Sice vyšlo pár dobrých titulů, ale jejich frekvence nebyla nikterak výrazná. Naštěstí toto herní vakuum vyplnil herní veletrh Gamescom z Kolína nad Rýnem, který nám přinesl řadu novinek. Taktéž stojí určitě za zmínku dvojice srpnových titulů: No Man's Sky a Deus Ex: Mankined Divided, jenž si podmanily srdce nejednoho hráče.

Ale co nás čeká v září? Jako každý rok – spousty sportu. Takže NHL 17, NBA 2k17, Pro Evolution Soccer 17 a Fifa 17. U poslední jmenované titulu bych rád zmínil, že EA Sports bude kromě pár novinek sázet především na přechod na zcela nový engine Frostbite, na nějž by měli postupně přejít i ostatní sportovní simulátory od této společnosti. Ale pochopitelně krom této sportovní nálože se můžete podívat na níže uvedenou pětici her o které si myslíme, že stojí za to zmínit.


The Tomorrow Children
Vychází: 6. září na PS4

Máte rádi netradiční hry, které se vymykají svým zpracováním běžným standardů plným reálnosti a grandiózní grafiky? Potom příchod The Tomorrow Children by mohl být právě pro vás.

Díky nepovedenému pokusu se přemění lidské vědomí do deprimujícímu chaosu, které je známe jako Void. Ty, odvážný človíček, musíš vyrazit do tohoto vědomí, jenž je prezentováno otevřeným světem ve kterém musíte zachránit to, co zbylo a vybudovat lidskou rasu nanovo. Velmi důležitým elementem bude vzájemná kooperace, protože bez ní se určitě tento odvážný úkol nepovede dotáhnout to zdárného konce.


Tip jak to dopadne

Osobně si myslím, že tato hra bude hodnocena mírně nadprůměrně, a to v intervalu: 60 - 70 %. Proč by měl recenzent snižovat hodnocení bude nejspíše založené na mnoha technických chybách, jenž The Tomorrow Children učiní téměř nehratelnou záležitostí. Jestli se pletu nebo ne se dozvíme již poměrně brzy v naší recenzi.

ReCore
Vychází: 13. září na Xbox One

Microsoft ku příležitosti své tiskové konference v loňském roce oznámil tuto exkluzivitu od vývojářů ze studia Comcept Armature Studio. Doposud je tato hra vcelku velkým otazníkem, protože vývojáři jsou na detaily vcelku skoupí. Microsoft by rád s ReCore dosáhl podobného úspěchu, jako se tomu povedlo s jeho konkurenční sérii Halo.

S hlavní hrdinkou Joule a jejím robotickým pejskem se proberete z kryogenického spánku na světě, který není určitě příjemným místem. V této akční adventuře viděné z pohledu třetí osoby začne hon na jádra, kterými oživíte biomechanická stvoření k životu, aby stály po vašem boku a pomohly vám v nelehkých soubojích. Tyto mechanické robůtky pochopitelně můžete postupně upravovat a vylepšovat k obrazu svému.


Tip jak to dopadne

Osobně si myslím, že ReCore bude hodnoceno v naší recenzi mírně nadprůměrně, a to v intervalu 70 - 80 %. Trochu se obávám o příběh, který by mohl zaniknout ve veškeré té omáčce okolo, jenž nám vývojáři budou servírovat plnými hrstmi. Navíc ReCore bude velmi svérázně stylisticky ztvárněno, což nemusí úplně sednout každému.

Dragon Quest VII: Fragments of Forgotten Past
Vychází: 13. září na Nintendo 3DS

Tak jak jste si zvykli, náš web se poměrně ve značné míře věnuje i světu Nintanda. A proto bychom vás rádi upozornili na parádní pecku v podobě klasického Dragon Quest ve vybroušené remasterované verzi. Nejde jen o vylepšenou grafiku, ale i kompletně přepracovaný příběh, jenž vás s handheldem udrží u hry poměrně dlouho.

Pochopitelně se budete vracet zpět do minulosti, abyste upravili současnost, přesněji řečeno dočkali se její lepší alternativní podoby. Čeká na vás spousty skoků v čase, během kterých se nastane řada tahových soubojů. Poskládejte si partu z více než 30 profesí a postupným vyhráváním soubojů získávejte nové schopnosti a kouzla.


Tip jak to dopadne

Dle mého názoru se bude jednat o hru hodnocenou nadmíru dobře, a to v intervalu 80 - 90 %. Příčin ke snižování hodnocení bude opravdu velmi málo. Snad mě napadá, že pro někoho může být „závadou“, že jde de facto jen o remaster, který má sice vylepšenou grafiku, ale nebude to žádný hi-tech.

Destiny: Rise of Iron
Vychází: 20. září na PlayStation 4 a Xbox One

Destiny vstupuje do své třetí sezóny. Během této doby si toto dílko od Bungie prošlo mnoha změnami, které odradily mnoho hráčů. Druhou věci, jež odradila další vlnu hráčů je přes přílišná cenová nákladnost na užití si aktuálního obsahu. Pokud jste ovšem vydrželi, tak nejspíše čekáte na nové rozšíření, které by mělo uzavřít první díl z tohoto univerza.

Pochopitelně na vás čeká nový příběh, jenž objasní, co se stalo s Iron Lords, z nichž poslední přeživší Lord Saladin vás již provázel herním módem Iron Banner (mimo jiné se dozvíme, proč Lord Saladin tyto PvP klání vlastně pořádá). Na naše dobrodružství je připravena i nová zasněžená lokace Plaguelands na Zemi v lokaci Old Russian. Dále se dočkáme nových zbraní, armoru a navýšení Light levelu, jež bude především uplatněn v nových stricích, patrolách a pochopitelně novém raidu. Na své si přijdou i fanoušci kompetetivního hraní v podobě nového režimu a několika map.


Tip jak to dopadne

Destiny: Rise of Iron v naší recenzi nebude hodnocen vůbec špatně, a troufám si tvrdit, že recenze se bude pohybovat v intervalu 75 – 85 %. Důvody pro snižování hodnocení bude dle mého názoru příliš krátká příběhová linie (i když poslední rozšíření The Taken King nás přesvědčilo o opaku) a přes přílišné množství herních měn, které může být pro občasné hráče matoucí.

Forza Horizon 3
Vychází: 27. září na Xbox One a PC

Konečně je to tu a začíná nový Horizon Festival, který bude pořádný a zcela a jen ve vaší režii. Nabírejte a vyhazujte kamarády, s nimiž chcete tento parádní meeting zažit. Tentokrát se podíváte k protinožcům do Austrálie, kde na vás čeká spousty zpevněných i nezpevněných povrchů na kterých se můžete prohánět v otevřeném světě.

Kampaň si můžete projet pěkně v poklidu sám anebo to rozjet s kamarády, buď na Xboxu nebo na PC a poznat tak krásu cross-play. Forza Horizon 3 vám nabídne spousty eventů, šampionátů a možnost si je upravovat do nejmenších detailů. Z vozového parku můžete usednout do jednoho z 350 aut a pustit se i do trochu jiných a netradičních závodům než jste zvykli - proti letadlům, lodím nebo zeppelínům.


Tip jak to dopadne

Dle mého názoru bude Forza Horizon 3 hodnocena v naší recenzi známkou nad 90 %. Důvody ke snižování hodnocení nebudou takřka žádné, tedy pokud se nedostaví nějaké technické problémy se servery. Jinak si myslím, že zaděláno na zážitek na dlouhé podzimní večery.

Co říct závěrem?

Sportovní nášup, pětice námi vybraných titulů, a že vám to stále nestačí? Nebojte, září bude na tituly velmi bohaté. Co třeba remaster BioShocku nebo port Xcom 2 na PlayStation 4. Pro Xboxáře tu přichází port Firewatchu. A Pcčkáři dostanou solidní strategický titul v podání Cossack 3. Smutným povzdechem a drobnou černou kaňkou je odklad Final Fantasy XV, které mělo vyjít koncem září.

Tak jo, já myslím, že příval herních titulů by v září mohl být dostatečný. A co nás bude čekat v říjnu? Peklo... posuďte sami – Battlefield 1, TitanFall 2, Mafia 3, Gears of War 4, Ride 2, příchod Rise of the Tomb Rider na PlayStation 4, The Last Guardian, remaster The Elder of Scrolls: Skyrim. To ale až za měsíc, bude to mazec, co myslíte? Každopádně, na co se těšíte v září nejvíce vy?


CGwillWin