speciál
Na co se těšíme - květen

Na co se těšíme - květen
Na co se těšíme - květen
08:00, 01.05.2016

Dubnový příděl her je úspěšně za námi. Vsadil bych se, že někteří ještě nyní pomalu dohrávají nebo se ještě vztekají u Dark Souls III. Myslím, že From Software si pro nás připravilo pořádně hutnou hru, jen pro opravdové hardcore hráče. To samé můžeme říci o vydařené rallye akci na konzole - DiRT Rally, což je taková obdoba Dark Souls her na kolách. Jakákoliv chyba je nemilosrdně, ale férově potrestána.

Ale jestli vám připadal duben nabitý, tak květnový line-up je ještě mohutnější. Výběr pětice her byl tentokrát něco ve stylu, tak kterou vynecháme a jen zmíníme pod čarou. Opravdu nás toho čeká mnoho. Nedá mi to, ale musím zmínit dvojici očekávaných kompetitivních FPS akcí, které vypadají velmi podobě, ale přeci jen každá má své kouzlo. Na jedné straně stojí dílo zkušených matadorů z GearBoxu v podobě Battleborn a na druhé straně stojí dílo borců z Blizzardu – Overwatch. Které více uspěje je otázkou, i když osobně více věřím Blizzardu. Nemohu zapomenout, že také vychází: Valkyria Chronicles Remastered, Mighty No. 9 anebo remaster Dead Island: Definitive Edition.


Uncharted 4: Thief's End
Vychází: 10. května na PS4

Majitelé konzole PlayStation mají svoji jednu jistotu. Tou jsou kvalitní hry od vývojářů ze studia Naughty Dog. A jejich série Uncharted, která uchvacovala na PlayStation 3, konečně dostává svůj první díl na PlayStation 4. A přitom dle tvůrců jde o poslední díl, tedy aspoň poslední díl, kde bude v hlavní roli figurovat bájný lovec pokladů Nathan Drake.

Přitom Nat chtěl svět lovců pokladů nadobro opustit. Nicméně tři roky po událostech třetího dílu, na jeho dveře zaťukalo další dobrodružství. Vlastně jeho bratr Sam, který je ve smrtelném nebezpečí a potřebuje pomoc. Jako vždy procestujete půlku zeměkoule a navštívíte rozlehlá města, vrcholky zasněžených hor, ale také hluboké lesy Madagaskaru. Navíc na vás čeká solidně vypadající multiplayer, který jsme si mohli nedávno vyzkoušet v betě.

Tip, jak to dopadne

Dle mého názoru hra v naší recenzi dopadne na výbornou. Hodnocení bude nejspíše v intervalu 90 a více procent. V příběhové části si myslím, že se opravdu není čeho bát. Jen se trochu obávám některých drobných nedostatků, co trápili hráče v beta verzi hry v multiplayer, jako třeba otravné padání serverů. Pokud se tomuto autoři vyvarují, myslím, že majitelé PlayStation 4 si mohou zařizovat dovolenou, aby si užili parádní zážitek.


DOOM
Vychází: 13. května na PS4, Xbox One a PC

Návrat legendy je už téměř tu. Už zbývá jen několik dní a praotec všech stříleček nám opět ukáže, jak se to má dělat. Extrémně chytlavá střílečka se spoustou démonů, ničivých zbraní, ale hlavně návykovou hratelnosti. DOOM si na nic nehraje a nečekejte jakýkoliv balast okolo, prostě se stačí ujmout brokovnice, na nic nemyslet a vrhnout se do akce.

Vývojáři slibují, že nám připravili kampaň o délce přibližně 13 hodin, která se bude odehrávat v obřím výzkumném komplexu Union Aerospace Corporation na Marsu. A jak jinak, bude napaden hrozivými démony a vy jako přeživší mariňák je musíte všechny postřílet. Zkrátka nepřijdou ani milovníci multiplayeru, jenž bude kombinací old-schoolovosti s inovativními prvky.

Tip, jak to dopadne

Nerad bych se opravdu mýlil, ale DOOM tipuji na hodnoceni přes 90 %. Myslím, že všechny uchvátí svoji dokonalou hratelností, vyladěností enginu, ale hlavně svou frenetickou akcí. Jediná má obava tkví až v příliš přímočarém příběhu, ale zas na druhou stranu, od DOOMa nečekám nějaký dech beroucí story.


Homefront: The Revolution
Vychází: 20. května na PS4, Xbox One a PC

Děj druhého Homefrontu se odehrává čtyři roky po severokorejské okupaci a dva roky po událostech prvního dílu. Tentokrát se ujmete Ethana Bradyho a stanete v čele odboje ve Philadelphii. The Revolution se razantně mění z přímočaré střílečky v akci v otevřeném světě.

Vyvolat revoluci nebude jednoduché, protože nepřítel má obrovskou přesilu. Nejenom množstevní, ale především technologickou. Takže vaše činy musí být dopředu pořádně promyšlené a guerilla akce (léčky, sabotáže, infiltrace ...) budou vašim denním chlebem. Proto si každého ukořistěného materiálu budete cenit. K odboji musíte najímat ochotné občany, kteří reagují na vaše činy.

Tip, jak to dopadne

Osobně si myslím, že Homefront: The Revolution bude hodnoceno známkami lehce nad průměrem, a to v intervalu 60 – 70 %. Nemohu se ubránit, ale něco mě na této hře „smrdí“. Může to být katastrofální technická stránka věci nebo špatná hratelnost. Hrozně rád bych se pletl, ale na odpověď si musíme počkat ještě nějaký ten týden.


Fire Emblem Fates
Vychází: 20. května na Nintendo 3DS

V naší redakci hry od Nintenda nejsou cizí a snažíme se vám servírovat recenze na všechny významné tituly. Nejinak je tomu i v květnu, kdy velké očekávání přináší Fire Emblem Fates. Vy jakožto dědic říše Hoshido, ale přitom vychován šlechtici z Nohru se musíte v krušném období hrozící válkou mezi těmito dvěma království si přiklonit na jednu stranu. Tzn., hned na úvod na vás čeká nelehké rozhodnutí zda chcete jít cestou dobyvatele, abyste změnili vaše zmatené království. Nebo se vydat po stopách svého rodného práva, abyste se s rodinou cizinců utkali se zkorumpovaným králem Nohru.

Poprvé v historii této značky máte možnost si vytvořit svého avatara s nadlidskou silou. S jeho pomocí budete vést svoji armádu plnou mágů, lučišníků a mnoha dalších jednotek v nelítostných taktických soubojích. Každá jednotka a zbraň má ve hře pochopitelně své silné i stinné stránky, díky jejichž ovládnutí získáte převahu na bojišti. Důležitým elementem budou také vztahy se spojenci, díky nimž se souboje stanou snazšími.

Tip, jak to dopadne

Osobně si myslím, že tento titul bude hodnocen v kladných číslech, a to v intervalu: 70 – 80 %. Jedna z kritizovaných věcí může být obchodní model, jenž je postaven na výběru vaší cesty ještě před koupi hry, tzn., výběr za které království budete bojovat záleží po které krabičce sáhnete v obchodu. Další věcí, která může působit problematicky je nevybalancovanost jednotek a zbraní.


Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan
Vychází: 27. května na PS3, PS4, Xbox 360 a Xbox One

Čtveřice velmi významných jmen: Leonardo, Michelangelo, Donatello a Raphael nejsou jen známy ve světě umění, ale můžeme je znát z televizních seriálů, filmů, ale i videoherním podání v podobě zmutovaných obojživelníků, známých jako - Želvy Ninja. A právě toto univerzům v květnu dostane nové videoherní zpracování od vývojářů ze studia Platinum Games, kteří stojí za tituly jako třeba: Bayonetta, Vanquish nebo Metal Gear Rising

New York je v letošním roce velmi populárním dějištěm nejedné hry. Po pandemii napadeném New Yorku v podání The Division, se můžete do Manhattanu vydat i s touto čtveřicí "uličníků", abyste se v kooperaci postavili narůstajícímu zlu Trhače a Kranga. To vše si můžete zažít v komiksové grafice a projít si příběh, který měl na starosti komiksový král: Tom Waltz.

Tip, jak to dopadne

Dle mého názoru Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan obdrží opravdu velmi lehce nadprůměrné čísla, a to v intervalu 55 - 65 %. Důvody k snižování budou jednak velmi primitivní bojový systém a ubohý herní obsah. Samozřejmě bych se velmi rád mýlil, ale jak to dopadne se dozvíme až za pár týdnů.


Co říct závěrem

Myslím, že květen je bohatý a vybere si snad každý. I když je pravda, že milovníci FPS dostanou většinu nadílky. Na své si přijdou též majitele PlayStation 4, protože Nathan Drake, to je fakt pojem. No, ale co nás čeká v červnu? Je toho opět hodně: nekompromisní závodní simulátor Assetto Corsa přichází na konzole, zajímavé RPG z Rudé planety v podání The Technomanceru, odložený nekonečný běh Faith v Mirror's Edge: Catalyst anebo Valentino Rossi The Game. To je jen krátký výčet toho, co nás čeká ke konci prvního půl roku. Ale jsme ještě v květnu. Na co se těšíte nejvíce?


CGwillWin