preview
Seznamte se! Novus Inceptio - spuštěn Steam Greenlight

Seznamte se! Novus Inceptio - spuštěn Steam Greenlight
Seznamte se! Novus Inceptio - spuštěn Steam Greenlight
18:24, 25.05.2015

Novus Inceptio je MMORPG s postapokalyptickou fantasy/sci-fi tématikou. Cílem není jít cestou klasických současných MMO her, ale vytvoření uceleného a samostatně fungujícího světa bez ohledu na počet aktivních hráčů. Herní styl je zaměřen především na hardcore survival akci, taktiku a strategii.

Klik pro zvětšení (Seznamte se! Novus Inceptio - spuštěn Steam Greenlight)

Novus Inceptio se odehrává v budoucnosti, na neznámé planetě. Jedním z důležitých příběhových témat je zjišťování, co vedlo v minulosti ke globální katastrofě, která planetu poničila. Hráč bude v postapokalyptickém světě využívat technologické vymoženosti a částečné nadpřirozené schopnosti. Vybudování nové civilizace bude spočívat pouze na hráčích. Hra neobsahuje předpřipravené úkoly a objeví se pouze minimum NPC.

Novus Inceptio umožní přirozené vytváření postavy. Vylepšovat se budou ty osobnostní atributy, které hráč využívá. Ty nevyužívané se budou automaticky zhoršovat. Postavy budou stárnout a permanentně umírat na následky zranění, nemoci či vyčerpáním při průzkumu světa. Hráč se v takovém příapdě vrátí ke své uložené DNA, ze které se v případě smrti automaticky vytvoří jeho klon se shodnými vlastnostmi. Další možností je přenos genetických informací na potomky, za které může hráč pokračovat v případě úmrtí své postavy stářím. Stárnutí se netýká pouze hráče, ale všech objektů, včetně fauny a flory.

Novus Inceptio obsahuje prostředí s přirozeným plynutím času, střídání denních cyklů, projevy a efekty počasí.

Klik pro zvětšení (Seznamte se! Novus Inceptio - spuštěn Steam Greenlight)

A proč Novus Inceptio hrát? Na rozdíl od jiných her neobsahuje limity atributů postav. Hráč má naprostou volnost ve vytvoření mixu zaměření, které jej skutečně baví. Nemusí přemýšlet ještě před začátkem hry, kterou rasu či povolání zvolí - atributy postavy se automaticky upravují podle toho, co postava vykonává.

Novus Inceptio nabídne pouze úvodní úkoly, o další mise se starají hráči sami - delegují jednodušší a specializované práce na ostatní. Nosnost a inventář postav je omezen. Jedním z prvních úkolů bude zajistit si bydlení a skladiště pro předměty. Hráč si tak postaví nejen skromný příbytek, ale společně s ostatními může časem vybudovat vesnici či město. Sociální interakce se nesmrskávají na obchod a týmovou spolupráci při plnění úkolů. Hráči vytvářejí klany, vesnice a města. Možnosti spolupráce nebo soupeření jsou široce otevřené. Při všech aktivitách však musí zajistit logistickou podporu svých bydlišť . Poškozené či chátrající domy je nutné opravit a postavy je třeba nasytit.



Novus Inceptio podporuje vytváření předmětů hráči. Kvalita předmětů a technologie se tak bude vylepšovat společně s vlastnostmi postav. Kvůli absenci NPC obchodníků je možné vytvoření plně fungujícího trhu.

PŘEŽIJ!

Na začátku hry se ocitnete uprostřed divoké přírody. Vaše vybavení? Pouhý nůž a základní nástroje. Naštěstí nejste sami! Důležitým pomocníkem pro vás je malý osobní robot, ale ten za vás neudělá všechnu práci. Příroda nerada dává věci zadarmo a a je třeba najít zdroje potravin, tepla a připravit se na nebezpečí, které se ukrývá v hlubokých lesích. Nemoc, zranění či smrt je na dením pořádku. Postupem časuse se naučíte porozumět zákonům světa a budete připraveni na další cestu.

BUDUJ!

Chcete si pořídit vlastní pozemek? Není problém! Postavíte si na něm vlastní domov, farmu či se zaměříte na jedno z mnoha řemeslných odvětví. Nebojte, nejste na to sami. K ruce dostanete pomocníky, které budete úkolovat. Pomocníci pak za vás budou pracovat i během vaší nepřítomnosti. Stejně jako vy ale mohou onemocnět – musíte se k nim tedy chovat slušně! Společně s dalšími hráči pak možná vybudujete vesnici, město či ovládnete celý region a nastolíte novou vládu s vlastními pravidly. Budování a stavební prvky jsou řešeny modulárním systémem. Omezí vás pouze vlastní kreativita, dostatek surovin a dovednosti.

TVOŘ!

Vyrábíte rádi věci? Pak se vám Novus Inceptio bude líbit! Jakýkoliv předmět ve hře je totiž unikátní a vytvořený hráčem. Výroba jakékoliv věci je komplexní proces postavený na mnoha atributech od dovednosti v daném oboru až po použitý materiál na výrobu. Systém výroby neříká hráči co a z čeho přesně vyrobit , ale pouze uvádí , co je pro daný předmět zapotřebí. Ostatní se vygeneruje samo (při použití kamene vznikne kamenná sekera, ale při použití železa bude sekera železná - na každou potřebnou část lze použít odlišný materiál, kdy se zohledňuje například i typ a tvrdost dřeva). Díky tomuto systému existuje pouze jeden recept na sekeru a není nutnost vytvářet desítky podobných receptů na lepší vybavení.

ZKOUMEJ!

Vše ale není jen o osídlení světa, přežití a zajištění funkční ekonomiky. Čeká na vás svět plný života, nebezpečí a tajemna. Husté lesy, vyprahlé pouště, tropické džungle či živý podmořský svět. Vše o rozloze 576 km2. Krajina žije vlastním životem bez ohledu na vaší aktivitu - zvířata se rozmnožují a umírají, počasí se mění a vznikají nová místa tam, kde pracují ostatní hráči. Můžete se vydat na dlouhou cestu hledání cenných surovin či za poznáním pravdy a pravého účelu existence planety. Ne všude se příroda dokázala plně vzpamatovat z katastrofy, která tento svět postihla. A tak je možné narazit na pozůstatky původní civilizace či těch co stojí na pozadí všeho již od pradávna...

Klik pro zvětšení (Seznamte se! Novus Inceptio - spuštěn Steam Greenlight)

Jak se vám hra líbí, podpořte ji na Steam Greenlight.


CGwillWin