Je samostatnost Naughty Dog důvodem jejich úspěchu?

Je samostatnost Naughty Dog důvodem jejich úspěchu?
11:30, 26.02.2014

Když se řekne The Last of Us nebo Uncharted, měla by vás napadnout jediná možná odpověď: Naughty Dog. Toto velice úspěšné studio se v poslední době proslavilo právě výše zmíněnými tituly. A když se vám takto daří, ostatní rozhodně zajímá, co je důvodem vašeho úspěchu. Je to vývoj her exklusivně pro PlayStation konzole? Nebo sekýrování od lidí, kteří vám váš právě vyvíjený projekt zaplatí? Anebo je to čiré štěstí?

Klik pro zvětšení (Je samostatnost Naughty Dog důvodem jejich úspěchu?)

Kreativní ředitel The Last of Us, Niel Druckmann, se před pár dny rozpovídal při otázce na Redditu, zda-li se udělá pokračování The Last of Us. Tehdy odpověděl, že je to 50/50, a že je možné, že se tam objeví lasery, zápletka ohledně tajného projektu vlády,... rozhodně něco, co si odnese spoustu ocenění.

Tehdy ale také odpověděl, že vývojářský tým velice inspiruje maximální důvěra, která jim je od společnosti Sony dána. Sony jim dává maximální svobodu při vývoji, takže je jedno, jestli zrovna dělají na sequelu nějaké hry, nebo vytvářejí zcela novou značku. Druckmann v interview pro server Wired sdělil, že Naughty Dog a Sony mají mezi sebou velice speciální vztah. Studio si totiž může dělat co chce, ať už je to desing hry, nebo elementy, které budou do hry vloženy. To se často nestává, aby měli vývojáři takovou svobodu při tvorbě her.

V Naughty Dog máme štěstí, že si můžeme dělat vše sami. Nikdo zvenčí nám nebude říkat, co máme a nemáme dělat. Nemusíme si lámat hlavu s tím jak hru co nejlépe připravit pro marketing. Mluvil jsem s pár lidmi z jiných studií, a ti takovou volnost skrze tyhle věci nemají.

DALŠÍ

CGwillWin