speciál
Jak si vedou launchové tituly XboxOne?

Jak si vedou launchové tituly XboxOne?
Jak si vedou launchové tituly XboxOne?
19:47, 19.11.2013

Dnes vám přinášíme první výsledky launchových titulů pro Xbox One, které osloví především milovníky virtuálního simulátoru rozsekávání zombie na 100+1 způsobů. Na své si také přijdou milovníci bojovek a nakonec se svého dočkají taktéž milovníci jakékoliv japonské podivnosti, ve které má hlavní hrdina více končetin, než je zdrávo. A abychom nezapoměli, na své si příjdou taktéž ti, co nedočkavě vyhlíželi Ryse: Son of Rome.

Nezdravé pokušení: Dead Rising 3

Klik pro zvětšení (Jak si vedou launchové tituly XboxOne?)

Jedním z nejlépe propagovaných a také hojně připomínaných launch titulů XboxOne je jisto jistě Dead Rising 3, které nedopadlo vůbec špatně. Samo za sebe hovoří skóre známých jmen jako Eurogamer, GameInformer a Gamespot, které hře udělili následující výsledky: 7/10, 8.75/10 a 7/10. Zbytek výsledků se pohybuje v nádherném průměru 8/10.

Tak to tak vypadá, že kombinace otevřeného světa, tisíce zombie a ještě více zbraní spolu s hromadou úchylných kostýmů a vozidel, je v dnešní době docela populární kombinace zaručující nemalý úspěch u valné většiny hráčů. A co že je vlastně na Dead Rising 3 dobré a co špatné?

Nejvíce pochval a také záporů sbírá právě otevřený herní svět, ve kterém je zkrátka pořád co objevovat, sbírat a rozsekávat; zároveň se ale nejedná o nijak extra zapamatovatelné místo, které jako bonus navíc doprovází celá řada bugů. To vše je zabalené do malé variace misí, v nichž se většinou dočkáme menšího Déjà vu.

Abychom zde ale nezmiňovali jen to špatné, k dobru se Dead Risingu 3 musí přičíst naprosto parádní systém tvorby všemožných zbraní a co-op, s kterým je hraní přeci jen o něco zábavnější.

Dead Rising 3 se tak může bez pochyby zařadit mezi ty úspěšnější launchové tituly XboxOne.

Next-gen mlátička: Killer Instinct

Klik pro zvětšení (Jak si vedou launchové tituly XboxOne?)

Již jako malý kluk jsem si se svým bratrancem šel doslova po krku, a když přišlo na trochu toho kontaktu pěstmi, od kterého nás naštěstí naše maminky vždy včas přemluvily, tak jsme si to šli vyřídit alespoň virtuálně. A tady přišel na řadu náš starý dobrý Windows 98, jehož pevný disk skýtal hromady (vážně hromady!) klasických pecek, jež by se ovšem od většiny dnešních dětí dočkaly obrovského WTF???.

Jednou z našich nejoblíbenějších her byl také Killer Instinct, v té době naprosto parádní 2D mlátička, která se také dočkala své velké next-gen reinkarnace na bitevním poli dvou Goliášů. Jak si ale vede na dnešní hráčské poměry?

Většina recenzentských výsledků laboruje s nad průměrným hodnocením 7/10, přičemž největší hodnocení udělil zahraniční server IGN, který Killer Instinct ohodnotil nádhernými 8.4/10.

Killer Instinct by se tak dal popsat jako nad průměrný návrat legendární značky, která se může pochlubit svými dechberoucími efekty, naprosto parádním tutoriálem a skvěle řešeným bojovým systémem, jehož jedinou vadou na kráse je ne příliš velká propracovanost herních charakterů, kterých je ke všemu až po čertech málo.

Japonský odvar next-genu: Crimson Dragon

Klik pro zvětšení (Jak si vedou launchové tituly XboxOne?)

Jestli patříte mezi fandy japonských hrdinů, kterým většinou buď to něco chybí, anebo ve vetší většině případů přibývá, tak právě pro vás je Crimson Dragon jasnou volbou číslo jedna. V tomhle launchovém titulu budete hodně létat. A to především na dracích.

Jako ne příliš velký fanda her z dílny japonských studií (zkoušel jsem Killer is Dead) jsem si odnesl tak akorát neustálou bolest očí doprovázenou prasklou žilkou (prasklo jich celkem šest), se tedy - zatím - přikláním k názoru většiny recenzentů, kteří hru ohodnotili průměrnou šestkou.

Největším plusem, kterým Crimson Dragon disponuje, je fantasy herní svět spojený s poctivou RPG a také opakovatelností misí. Naopak tím špatným, co vám může hraní Crimson Dragon nabídnout, je umělá inteligence a celková herní doba.

Řecko-římský zápas: Ryse: Son of Rome

Klik pro zvětšení (Jak si vedou launchové tituly XboxOne?)

Možností vžít se do role ne příliš hovorného vojáka zachraňujícího Spojené státy tu byla spousta. Od dnešního dne frčí jiná liga, a to Římané. Aneb jak si Marius Titus vydobyl své jméno na římské stěně slávy za použití několika drastických metod odzkoušených na tisících Barbarech.

Jedna z nejlépe vypadajících launchových her pro novou genereci XboxOne si své místo na síni slávy určitě (ne)vydobyla, a to hlavně díky svým recenzentským výsledkům, u kterých by se dalo říci snad jen to, že mohlo být i hůř. Ryse: Son of Rome si totiž od valné většiny recenzentů vysekal průměrných 5-6/10, a to již tak parádní výsledek, který nám většina videí a obrázku předpovídala, opravdu není. Ale co, mohlo být i hůř.

Největším trnem v recenzentské patě se stala herní doba, která nám prý zabere necelých 8 hodin a také hratelnost, která pokulhává hlavně v soubojovém systému. Naopak chválu si odnesla audiovizuální stránka hry a multiplayer, který je dle slov recenzentů výživnější a zábavnější než samotný singl.

Next-gen jak se patří: Forza 5

Klik pro zvětšení (Jak si vedou launchové tituly XboxOne?)

Nakonec tu máme jednu z nejočekávanějších her tohoto roku, která svým úplňe prvním představením dohnala k slzám nejednoho hráče a dokázala tak světu své právoplatné místo mezi těmi nejočekávanějšími závodními next-gen hrami. Ostatně o tom, že Forza 5 patří k tomu nejlepšímu, co se za poslední týden na XboxOne urodilo, dokazují výsledky recenzí, které ve většině případů dosahují naprosto nádherného průměru, a to 9/10.

Audiovizuálně ohromující hratelnost spolu s velkorysým módem kariéry a spolupráce s Top Gearem, který hře dodává ten správný švih a kontext, z Forzy 5 dělá jedno velké ohromující dílo, kterému by se dalo vytknout pouze následující: méně aut a tratí, než tomu bylo u Forzy 4 a až příliš velká agresivní AI jezdců, kterým nedělá problém zničit vaše zcela nové autíčko jediným nárazem.

Kdo to vlastně vyhrál? PS4 nebo XboxOne? Kdo z nich má lepší launchové tituly? Dejte nám vědět dolů do komentářů, která obří pračka na peníze to vyhrála právě u vás.


CGwillWin