Steam má nový hit, hralo ho súčasne už 100 000 ľudí

Steam má nový hit, hralo ho súčasne už 100 000 ľudí
12:05, 21.11.2023

Americká spoločnosť Zeekerss sa doslova behom dňa dostala zo dna záujmu na Steame na výslnie, začo môžu vďačiť úspechu ich Early Access projektu Lethal Company (aktuálna cena cca 10 EUro). Koncepčne sa jedná o kooperatívnu hororovú záležitosť branú z pohľadu prvej osoby, ktorú si v jeden moment spustilo viac ako sto tisíc hráčov. Na základe komunitného hodnotenia sa jedná o unikátne zábavný indie projekt, ktorý na trhu nemáte s čím porovnať.

A o čom to vlastne je? Ste zmluvným pracovníkom spoločnosti. Vašou úlohou je zbierať šrot z opustených priemyselných mesiacov, aby ste splnili kvótu zisku Spoločnosti. Za zarobené peniaze môžete cestovať na nové mesiace s vyššími rizikami a odmenami - alebo si môžete kúpiť luxusné obleky a dekorácie pre svoju loď. Spoznávajte prírodu, skenujte všetky nájdené tvory a pridajte ich do svojho bestiára. Preskúmajte zázračné ekosystémy a prehrabávajte sa v ich opustených, oceľových a betónových podzemných priestoroch. Len nikdy nevynechajte kvótu.

Nebezpečenstvá útočia na zraniteľných a osamelých a ochrana vašej posádky môže byť vašou jedinou nádejou. Svojich kolegov z posádky môžete navádzať priamo z lode, pomocou radaru im ohlasovať pasce a pomocou lodného terminálu získať prístup k diaľkovo uzamknutým dverám - alebo môžete ísť všetci spoločne. V podnikovom obchode nájdete množstvo užitočných nástrojov na prácu, vrátane svetiel, lôpt, vysielačiek, omračujúcich granátov alebo boomboxov.


DALŠÍ

CGwillWin