GTA VI leaker má psychické problémy a nedostaví sa pred súd

GTA VI leaker má psychické problémy a nedostaví sa pred súd
13:04, 17.07.2023

Pomaly ale isto tomu bude rok, čo mladík mením Arion Kurtaj, dokázal aj po boku kolegov vyniesť zo serverov Rockstaru/Take-Two rannú verziu ich pripravovanej šiestej časti série GTA.

Dnes už osemnásť ročný Arion bol toho času vrchným členom hackerskej skupiny Lapsus$ a okrem uvedenej skutočnosti sa podieľal aj na následnom vydieraní Rockstar Games, čo mu po odhalení vynieslo (ironicky) dvanásť obvinení riešených na území Veľkej Británie. Spadá tam aj vydieranie najväčšieho poskytovateľa internetu v UK, BT Group. Avšak Arion sa následne nabúral aj do Nvidia Corp s tým, že ich obratom vydieral

Arion mal nedávno predstúpiť pred súd, avšak po vyšetrení psychológa sa tak definitívne nestane, keďže jeho psychický stav je vraj problematický - doslova trpí bližšie nešpecifikovanou psychickou poruchou. Súdna porota tak v jeho neprítomnosti bude rozhodovať o tom, či samotné skutky spáchal alebo nie, miesto pôvodného zámeru, či je vinným alebo nie.

Arion Kurtaj sa už pred časom priznal k trojici trestných činov kde hrala prím práve počítačová kriminalita a rovnako tak ku porušeniu podmienky v rámci prepustenia na kauciu.

Lapsus$ bola skupina hackerov, ktorá sa behom šiestich mesiacov na prelome rokov 21/22 prihlásila za strojcov útokov na veľké technologické firmy ako Samsung, T-com, Vodafone, Ubisoft a Microsoft. Mimo toho s úspechom prelomili aj ochranu Brazílskeho ministerstva zdravotníctva. Celá táto skupinka bola zložená výhradne zo sotva plnoletých jedincov a práve Arion Kurtaj ich údajne viedol. Ich cieľom bolo prelomenie ochrany, krádež citlivých informácií a následne vydieranie okradnutých firiem. Nutné však povedať, že aj keď sa Lapsusu darilo, tak veľká časť informácií sa ku nim dostala hlavne pre laxnosť zamestnancov okradnutých spoločností, ktorých heslá do účtov boli často až prehnane primitívne.


DALŠÍ

CGwillWin