FromSoftware prodávají třetinu akcií Sony a Tencent

FromSoftware prodávají třetinu akcií Sony a Tencent
07:00, 01.09.2022

Ve světle včerejších událostí, kdy jsme vás informovali o koupi studia Quantic Dream, jehož vlastníkem je nyní společnost NetEase, zapadl ještě jeden zajímavý obchod. U Sony si totiž řekli, že když už se dali zase do utrácení a koupili Savage Game Studios, mohli by ještě utratit trochu těch peněz i jinde. A pak si někdo vzpomněl na FromSoftware.

Studio, které je v posledních letech spojované hlavně se sérií Souls her, jehož posledním počinem je všemi opěvovaný Elden Ring, se rozhodlo prodat třetinu svých akcií za účelem získání prostředků k rozšíření. Respektive se tak rozhodla mateřská společnosti Kadokawa, která si získáním silných finančních spojenců slibuje větší možnosti při tvorbě her.

O celém obchodu informoval na Twitteru portál GameIndustry, který rovněž uvedl, že kromě Sony kupuje část akcií i společnost Tencent, která vlastní části akcií například v Ubisoftu, Activision Blizzard, Epic Games a zároveň je vlastníkem Riot Games. Po uzavření obchodu bude navíc vlastnit 16,25% akcií FromSoftware. Sony oproti tomu bude držet celkově 14,09% akcií, čímž FS zůstane v držení pohodlných 69,66% akcií a bude tak stále majoritním akcionářem. Jen pro připomenutí oba nakupující již malý podíl ve společnosti měli, takže pouze navýšili své portfolio.

Do budoucna by tak mohlo teoreticky dojít k bližší spolupráci s PlayStation studios nebo by se obě společnosti mohli domluvit na pomoci s vydáváním her, které nyní studiu produkují Bandai Namco a Activision kromě Japonska, kde si společnost vydává hry sama.


DALŠÍ

CGwillWin