hw
recenze
Diablo X-Mate 1400

Diablo X-Mate 1400 - recenze
Diablo X-Mate 1400 - recenze
12:00, 27.09.2021

Se společností Diablo Chairs jsem vás osobně seznamoval už několikrát, výhradně v souvislostí jejich primárního zaměření na herní křesla. Kdysi dávno, kdy teprve začínala svět znásilňovat nucená izolace a práce z domu se teprve dostávala na svůj dominantní post pro všechny, u kterých to bylo jen trochu možné, se z výběru správné opory našeho pozadí stal rozhodující faktor mezi bolestí zad a možnou mutací v Quasimoda. Otestovali jsme několik Ďábelských stoliček v herním kabátku, a tak nastal čas vyzkoušet něco jim příbuzné, ale vlastně nové. Z dílny této firmy premiérově přichází na trh také herní stůl, na který teď upřeme všechnu naši pozornost. Kdo by před pár lety řekl, že se obchody s nábytkem začnou věnovat také specifickým potřebám všech včetně nás hráčů. Ještě dnes si živě vybavuju, kdy jsem jako malý na proležené matraci s psychedelickým vzorem vysedával jako král v tureckém sedu. Stařecké nostalgii dost, protože ta světem netočí. Rozbalíme tuhle podivně malou krabici.

Co, do toho se vejde stůl?

Klik pro zvětšení (Diablo X-Mate 1400 - recenze)

Klik pro zvětšení (Diablo X-Mate 1400 - recenze)

Za svou kariéru, během které jsem se propracoval s čistě recenzenta softwaru na lakmusový papírek pro všechno možné i podivné, se mi v kanceláři objevilo několik objemných krabic, z nichž rekordy bez problémů trhaly ty od stolů. I proto jsem stál jak opařený, když mi kurýr přivezl podezřele malou, ale váhou dost hutný balíček. Ta měla poloviční rozměry standardních balení, takže mě hned pochopitelně zajímalo, v čem je háček, zakopaný trpaslík. Jako první vás asi napadne, že je hlavní deska rozpůlená, což se taky ukázalo jako skutečnost. Je sice pěkné, že jsme to uhodli, nicméně vyvstala další řečnická otázka – jak to unese plnou kancelářsky-herní zátěž? Řečnické otázky necháme řečníkům a prakticky to vyzkoušíme. Skládal jsem a zatěžoval, seš mi síly stačily, a že jich mám spoustu. Kompaktní balení skrývalo přehledně uložené součástky včetně podrobného návodu, jak celý stůl složit. Jako první mě praštil do očí obrovský nepoměr kovových částí ku zbytku. Nosné nohy ve tvaru L jsou jedna věc, ale na dříve položenou otázku nacházím odpověď v podobě nosné traverzy. Na tu se instalují obě desky tak, aby stůl dosáhl své 140centimetrové šířky. Prostor pro věci je značný, i kdybyste si na stůl dali 49palcový monitor a místo klávesnice na něj švihli klávesy.

Samořezné šroubky

Klik pro zvětšení (Diablo X-Mate 1400 - recenze)

Klik pro zvětšení (Diablo X-Mate 1400 - recenze)

Ne všechno je z kovu a některé části, které si o to přímo říkají, má Diablo X-Mate 1400 z tvrzeného plastu. Jedná se o úchyty určené pro hrnek a headset, k nimž patří taky zadní žlab pro adaptéry a kabeláž. Je zajímavé porovnávat koncept prvního stolu od Diabla s jejich konkurencí, kterou jsme v redakci už několikrát měli. Například Genesis zvolili zapuštěné kovové úchyty pro šroubky ze spodní strany stolu, ale Diablo Chairs tam naprali samořezné šroubky. Na pevnosti celé konstrukce se to neprojeví, protože se tím uchycují obě desky a držáky (líbí se mi, že si můžete vybrat, kde budete mít jak headset, tak hrnek). Ale s touto skutečností je třeba se před koupí seznámit. Ale zpět ke kovu jako takovému. Tam, kde výrobce ubral, jinde přidal, což pochopíte ve chvíli, kdy začnete spojovat nohy s nosnou středovou částí. Šrouby jsou nejen kovové, ale taky pořádně dlouhé, takže už během montování nabýváte pocitu jistoty v tento výrobek. Jak jsem se bál o celkovou odolnost desky rozdělené na poloviny, tak se moje obavy s každým utažením rozplývaly. Stůl unese všechno, co na něj naložíte, a ještě o trochu víc. V dolní části nohou se nachází nastavitelné nožičky s gumovým povrchem, díky kterým dokážete stůl postavit rovně in a kostrbaté nebo hliněné zemi. Samotná deska je potažená dostatečnou odolnou fólií. O zmíněné odolnosti jsem se na vlastní oči přesvědčil, když mi během skládání na desku spadl boční nosník, ale ve výsledku to nebylo znát. Poklona. V balení se taky nachází i speciální voděodolná podložka, kterou můžete, ale nemusíte, pokrýt celou plochu stolu. I když to z fotek vypadá, že je tam přímo přilepená, na desku ji pouze pokládáte a na místě drží pogumovaný spodek a jemné zajištění v oblasti dvou otvorů pro vedení kabeláže. Musíte se připravit na skutečnost, že dosažení hladkého efektu na hraně stolu možné není a podložka se na něm chová jako klasická podložka. Zároveň je nutno dodat, že drží moc pěkně a myš po ní jezdí jako po másle.

Klik pro zvětšení (Diablo X-Mate 1400 - recenze)

Klik pro zvětšení (Diablo X-Mate 1400 - recenze)

V rámci testu jsem kombinoval hned několikrát, Diablo X-Mate 1400 jsem zatížil PC sestavou a monitorem velkým jak velrybí ploutev. Nevynechal jsem příležitost k ozkoušení několika notebooků a studiový mikrofon (lákadlo na nadcházející recenzi). V každém případě byla celistvost produktu nezměněná a bez problému zvládl jakkoliv velkou nálož. Pokud jste se z přiložené fotodokumentace začali o tento herní stůl seriózně zajímat, určitě vězte, že na něm nenastavíte výšku, která je pevně daná 76 centimetrů. Pohodlně se pod ni vejde jakékoliv herní křeslo a pochopitelně i to, které nenese logo společnosti. Osobně se trochu bojím o plastové držáky, které by mohl nechtěný náraz rukou, tělem či křeslem zlomit, ale pevně věřím, že po takové nehodě vám firma zašle kus náhradní. Stůl jako takový jasně deklaruje, také díky ďábelsky červenému logu výrobce umístěnému na nohách a vrchní podložce, k čemu slouží, a pěkně dotvoří váš herní koutek. Jeho cena se pohybuje na velmi sympatických 150 eurech, což je ve srovnání s konkurencí velká výhoda. Na konec musím ještě dodat, že ďábelská deska dokázala zaujmout i přes původní obavy z jejího rozpůlení.

Malá velká premiéra autorů křesel dopadla nad očekávání dobře

Klik pro zvětšení (Diablo X-Mate 1400 - recenze)

Klik pro zvětšení (Diablo X-Mate 1400 - recenze)



Za poskytnutí produktu k recenzi děkujeme společnosti Diablochairs

Klik pro zvětšení (Diablo X-Mate 1400 - recenze)


CGwillWin