Hrát No Man's Sky před vydáním nemá smysl

Hrát No Man's Sky před vydáním nemá smysl
12:49, 08.08.2016

Už dlouho nebylo takové haló kolem hry, která unikla na discích dříve mezi lidi. Prodejci nerespektující datum vydání tak nadělali vrásky tvůrcům a vydavatelům. Úniky a předběžné soudy na hru jsou všude a tvůrcům se to samozřejmě nelíbí. O to více, protože dle jejich názoru hrají úplně jinou hru. Ve hře je totiž 800MB patch, který bude dostupný během zítřka.

Ten mění ve hře obrovské množství věcí a vylazuje ji do finální podoby. Teď by stálo za to začít nadávat, kde je ta kvalita vývojářů, že statusem Gold označí něco nekompletního. Jenže ono to není úplně tak jednoduché. Certifikační proces u majitele platformy (Sony) zabere několik týdnů a aby se vše stihlo do data vydání byrokraticky schválit a případně napravit certifikační problémy prostě zabere čas. Často tak na Blu-raye je vyražená verze, která není úplně hotová a dočkáme se patche hned v první den. Ve výsledku Day 1 patch je něco co tvůrcům dává možnost na hře pracovat do poslední chvíle. To, že někdy se to povede a někdy je to jeden velký bordel je věc druhá.

Každopádně Hello Games makali zdá se hodně. Podle nich hra, kterou někteří teď hrají, je dost jiná než ta, kterou budeme moci hrát my. To prý byl také důvod proč nerozesílali recenzentům verze dříve a i recenzenti čekají (můžeme jim věřit nebo nemusíme). Každopádně včera byl na serverech smazán celý svět a znovu nahozen. Uložené pozice z dříve uniklé verze už nebudou fungovat. Tudíž všichni musí začít od začátku.


DALŠÍ

CGwillWin